Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρχίζουν από αύριο 12 Ιανουαρίου οι πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης


 Αρχίζουν από αύριο, 12 Ιανουαρίου οι ενστάσεις κατά της πληρωμής του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα». Σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) οι ενστάσεις θα γίνονται δεκτές εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών, δηλαδή ως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, με την υποβολή της προσφυγής να συνοδεύεται, όπου απαιτείται, από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για την πληρωμή των ανωτέρω ενισχύσεων, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των δικαιούχων. Δεσμεύτηκαν συνολικά 3.844 μοναδικά ΑΦΜ, τα οποία εμπίπτουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω περιπτώσεις ευρημάτων:

-επανέλεγχος του προβλεπόμενου κριτηρίου επιλεξιμότητας ως προς την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα, σε σχέση με τα στοιχεία των ενεργών συνταξιούχων που τηρούνται στον Ε.Φ.Κ.Α. Οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στην εν λόγω κατηγορία, μετά την παραλαβή νέου αρχείου από τον ΕΦΚΑ και νεότερης επεξεργασίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα περιληφθούν σε επόμενη πληρωμή.

-επανέλεγχος του του κριτηρίου του ενεργού γεωργού, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το υπουργείο Οικονομικών.

-τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 δεν ταυτοποιήθηκαν με τα αντίστοιχα του τραπεζικού ιδρύματος.

-δήλωση ίδιου ΑΤΑΚ σε διαφορετικούς, ή όμορους νομούς σε ιδιόκτητα αγροτεμάχια.

-δήλωση ιδιόκτητων εκτάσεων μεγαλύτερες από εκείνες που έχουν δηλώσει στην περιουσιακή τους κατάσταση στην ΑΑΔΕ

Ενώ για 2.723 μοναδικά ΑΦΜ προέκυψε μηδενισμός αγροτεμαχίου με αίτημα πληρωμής:

-λόγω απουσίας τεκμηρίωσης για την ιδιοκτησία των δηλωθέντων στην Ενιαία Αίτηση αγροτεμαχίων, σε σύγκριση με τα στοιχεία που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.

-λόγω απουσίας τεκμηρίωσης για την ιδιοκτησία των δηλωθέντων στην Ενιαία Αίτηση ενοικιαζόμενων βοσκοτόπων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: