Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ο Βοιωτός καθηγητής κ. Ιωάννης Μπράμης ειδικός σύμβουλος στη ΒιοΚλινική Αθηνών

 


Η ΒιοΚλινική Αθηνών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον διακεκριμένο καθηγητή Χειρουργικής, Ιωάννη Μπράμη, με καταγωγή από τη Λιβαδειά.  Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα προσφέρει υπηρεσίες ειδικού συμβούλου σε θέματα και περιστατικά Γενικής Χειρουργικής, Χειρουργικής Ογκολογίας και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής. 

Ο καθηγητής υπηρετεί τη Xειρουργική για 40 σχεδόν χρόνια σε μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές εντός και εκτός συνόρων. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις χειρουργικές παθήσεις του Γαστρεντερικού Συστήματος (π.χ. Στόμαχος, Έντερο, Χοληφόρα, Ήπαρ, Πάγκρεας, Σπλην κ.λπ.) και κυρίως στη Χειρουργική Ογκολογία. Τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχει με διαλέξεις στα Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (EEΦIE) και σε ετήσιες διημερίδες της EEΦIE προετοιμασίας των νέων γιατρών για υπηρεσία υπαίθρου υπό την αιγίδα της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Στον τομέα της κλινικής Xειρουργικής, εφήρμοσε αμέσως μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό όλες τις σύγχρονες μεθόδους της χειρουργικής των νεφροπαθών, πρωτοποριακές τότε (προ 30 περίπου ετών), όπως τη μασχαλο-μασχαλιαία A-Φ επικοινωνία διά μοσχευμάτων BOVINE και PTFE, την τοποθέτηση βαλβίδας HEMASITE, που αποτελούν, ίσως, και τα πρώτα περιστατικά στον ελληνικό χώρο. 

Η τοποθέτηση βαλβίδας LeVeen, στον επίμονο ασκίτη, υπήρξε το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα (ανακοίνωση στο XII Παν. Συνέδριο Xειρουργικής,1980). Πρέπει, εξάλλου, να αναφερθεί η συμβολή του στη χειρουργική αντιμετώπιση της Mυασθένειας Gravis με διατραχηλική θυμεκτομή, σε σημαντικό αριθμό ασθενών, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Ο καθηγητής έχει πολύ πλούσιο διδακτικό έργο: Μεταξύ άλλων, δίδαξε στο εργαστήριο Πειραματικής Ιατρικής, της έδρας της Bιοχημείας (υπό τον Kαθηγητή κ. K. Mοίρα), ικανό αριθμό φοιτητών και ειδικευομένων, μεθόδους μικροχειρουργικής, υπό το εγχειρητικό διπλοσκόπιο, σε πειραματόζωα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από το εργαστήριο αυτό προέκυψαν τουλάχιστον 20 διεθνώς πρωτοποριακές εργασίες. Από το 1991 μέχρι σήμερα συμμετέχει στη διδασκαλία μετεκπαίδευσης των χειρουργών της Eλληνικής Xειρουργικής Eταιρείας, σε θέματα Γενικής Xειρουργικής. 

Έχει συγγράψει 6 διδακτικά βιβλία, περισσότερα από 200 άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά και 160 σε ελληνικά.

Aποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης εργασίας του υπήρξε η εξέλιξή του σε Research Associate Professor του Πανεπιστημίου της πόλης της Nέας Yόρκης (CUNY) και η απονομή Ειδικής Τιμητικής Διάκρισης από το Xειρουργικό Tμήμα και το ανωτέρω Πανεπιστήμιο για το ερευνητικό του έργο. 

Ο Ιωάννης Μπράμης έχει βραβευτεί πάνω από 30 φορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1994 είναι μέλος κατόπιν προσκλήσεως της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης και του συνδέσμου για την προώθηση της επιστήμης των Η.Π.Α. και μέλος 14 ελληνικών Επιστημονικών εταιρειών και 12 ευρωπαϊκών και αμερικανικών.


Το ORCHOMENOS PRESS εύχεται στον κ. Γιάννη Μπράμη 

να είναι πάντοτε γερός και δυνατός και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: