Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων συναντήθηκε με τον επικεφαλής - συντονιστή του προγράμματος HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) κ. Milan Colic


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον επικεφαλής - συντονιστή του προγράμματος HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) κ. Milan Colic.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.) κ. Μανώλης Τσεσμετζής  και μέλη της ομάδας έργου της ΚΕΔΗΛ που θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος “Μαθήματα Ένταξης σε Δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας” στη Λιβαδειά.
Ο κ. Colic αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Λεβαδέων για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης αναφέρθηκε στον υποδειγματικό τρόπο που υλοποιείται η φιλοξενία προσφύγων στη Λιβαδειά και στην ανάγκη συνεργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος ένταξης HELIOS, το οποίο διευκολύνει  τη σταδιακή και ομαλή ένταξη των ωφελουμένων στην ελληνική κοινωνία.  Σκοπός του είναι η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των ωφελούμενων ώστε να αναλάβουν οι ίδιοι την ανεξάρτητη διαβίωσή τους.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΔΟΜ για την παρουσία τους στην Λιβαδειά και ανέφερε ότι η ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία είναι απαραίτητη και το πρόγραμμα HELIOS θα συνδράμει αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση.  Τόνισε επίσης, ότι ο Δήμος Λεβαδέων καταβάλλει προσπάθειες για το σχεδιασμό προγραμμάτων απασχόλησης προσφύγων στο Δήμο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
Δικαίωμα συμμετοχής στο HELIOS έχουν οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που αποχωρούν σταδιακά από το πρόγραμμα “ESTIA” που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ. Στους ωφελούμενους του προγράμματος θα παρέχονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας, δεξιοτήτων, πολιτισμού και επαγγελματικού προσανατολισμού. Επίσης, προβλέπεται επιδότηση μίσθωσης ακινήτου με την προϋπόθεση ότι οι συμμετέχοντες θα τηρούν το σύνολο των υποχρεώσεων τους, όπως αυτές θα ορίζονται ρητώς από το πρόγραμμα.
Στη συνάντηση αναφέρθηκαν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα και οι διαδικασίες που θα πρέπει να τηρηθούν για την έναρξη του προγράμματος τους επόμενους μήνες στη Λιβαδειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: