Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Η ελπίδα έγινε φέτος η «σπίθα της έμπνευσης» για το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε. – Πλείστα μηνύματα αισιοδοξίας πλημμύρισαν το κοινό στην πρώτη επίσημη εκδήλωση για το 2018







Οκτώβρης, μήνας ευαισθητοποίησης σε όλο τον κόσμο, μήνας  κατά του φόβου για τον  καρκίνο του μαστού, μήνας όπου και η Βοιωτία φέτος ενώθηκε με την μεγάλη αλυσίδα των πόλεων που αποφάσισαν να στείλουν ένα πλατύ κοινωνικό μήνυμα μέσα από την συμβολική φωταγώγηση με ροζ χρώμα -  το χρώμα της ελπίδας -  χαρακτηριστικών κτηρίων του τόπου τους, όπως πολύ εύστοχα επιλέχθηκε το ρολόι της πόλης της Λιβαδειάς και το Διοικητήριο Βοιωτίας. 
Μ` αυτό το κοινωνικό μήνυμα – στο οποίο πρωταγωνίστριες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και η Πρόεδρος της Ε.Α.Ε. Λιβαδειάς  ξεκίνησε φέτος η πρώτη επίσημη εκδήλωση για το 2018 – 2019 του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας  στο κατάμεστο και αυτή τη φορά αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Βοιωτίας, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, 4 Νοεμβρίου 2018.





Παρών πάντοτε σ` αυτή τους την εναρκτήρια θεματική εκδήλωση και πάλι ο Σεβασμιώτατος κκ. Γεώργιος και η συνοδεία του για τον καθιερωμένο αγιασμό, πλαισιωμένος απ` όλο του δραστήριο ΔΣ, καθώς και για ένα χαιρετισμό που πάντοτε αγαλλιάζει τις ψυχές μας.
Κι ` ύστερα η σειρά της οικοδέσποινας, αυτής της αστείρευτης γυναίκας, της  κας Στέλλας Ταπανλή, η οποία αφιέρωσε μάλιστα αυτή τη βραδιά στον Λειβαδίτη κ. Θανάση Φρυγανά, που δίνει το δικό του προσωπικό αγώνα. 

Η κα Ταπανλή επανέλαβε, μεταξύ άλλων, το βασικό στόχο της βραδιάς, τον στόχο τους να στείλουν μηνύματα θάρρους, αισιοδοξίας και χαράς, μη παραλείποντας να σταθεί και σε προσεχής εκδηλώσεις του Παραρτήματος, μια εκ των οποίων θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου στον Ορχομενό. Ας την ακούσουμε…










Μια βραδιά, λοιπόν, φτιαγμένη για να μεταφέρει μήνυμα ελπίδας και τι καλύτερο από τον από τον καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Βασίλη Καραποστόλη, ο οποίος μας μίλησε με με θέμα: «Η μεγάλη σημασία του Θάρρους για τον άνθρωπο του καιρού μας». Τον κ. Καραποστόλη προλόγισε η Αντιπρόεδρος κα Βάσω Φιλοσοφοπούλου.



Ας ακούσουμε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την ομιλία του κ. Καραποστόλη… και τις απαντήσει που μας έδωσε με τον δικό του τρόπο στην ερώτηση:   «είμαστε ικανοί να ελπίζουμε και γιατί;»…
 




Βραδιά ελπίδας και μηνύματα μέσω του χορού, μιας χορογραφίας από την καθηγήτρια χορού κα Άννα Αθανασιάδου η οποία ζωγράφισε με τις εικόνες, ψιθυρίζοντας λέξεις, υφαίνοντας όνειρα για τις γυναίκες, που παλεύουν να κερδίσουν τη ζωή. 
Μαζί της χόρεψε η Ηλέκτρα Αρβανίτη


Η θεματική αυτή βραδιά έκλεισε –κλασσικά – με μουσική και τη γνωστή ερμηνεύτρια κα Ντομένικα Ρέγκου να  τραγουδάει με πάθος, τραγούδια του κόσμου, αφιερωμένα σε φωνές, ζωές γυναικών που αγαπήσαμε…Στο πιάνο ήταν ο κ. Λευτέρης Μαυρομμάτης.


Η βραδιά ολοκληρώθηκε  με κέρασμα και ευχές από τις κυρίες του Δ.Σ. 
και τις εθελόντριες για καλή επιτυχία στο πρόγραμμα του παραρτήματος Λιβαδειάς.

Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη χρονιά θα συνεχίσουν
 τις δράσεις τους με τον ενθουσιασμό 
και την πρωτοτυπία που τους χαρακτηρίζει

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λιβαδειάς. 


Το  Δ.Σ. του Παραρτήματος 
της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας 
στη Λιβαδειά απαρτίζεται ως εξής: 

Πρόεδρος: Στέλλα Ταπανλή
Αντιπρόεδρος: Βάσω Φιλοσοφοπούλου
Γεν. Γραμματέας: Λούλα Ευθυμίου
Γραμματέας Β’: Χρύσα Ρεμπάπη
Ταμίας: Γιώτα Μποτζάκη
Ταμίας Β’: Μαρία Καραμάνη
Υπεύθυνες Πρόληψης: Τασία Κοντά- Άννα Καράμπελα
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Ξένια Παπανικολάου 
Υπεύθυνη Εθελοντρίων: Γιάννα Ζερβά
Υπεύθυνη Τράπεζας αίματος “ΖΩΗ”: Ελένη Ταμπάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: