Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

H Στερεά σε Νέα Τροχιά χαιρετίζει την υιοθέτηση και προώθηση των προτάσεων στο ΥΠΑΑΤ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


H Στερεά σε Νέα Τροχιά χαιρετίζει την υιοθέτηση και προώθηση των προτάσεων στο ΥΠΑΑΤ, που είχε υποβάλλει ο κ. Στουπής με πρόσφατη επιστολή του, από τον  Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη. Η επιστολή αφορούσε τον κίνδυνο δημιουργίας ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων μέσω της Βαθμολογίας των Φακέλων Αιτήσεων για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στα πλαίσια του Μέτρου 4.1 του ΠΑΑ 2013-2020.

Ανακοίνωση του Επικεφαλής της Παράταξης κ. Νίκου Στουπή
                «Είμαι  ιδιαίτερα ευτυχής  για την ανταπόκριση του Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη σε πρόσφατη επιστολή μου και αποδοχή των προτάσεων μας για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τα κριτήρια βαθμολογίας των φακέλων εκσυγχρονισμού γεωργικών εκμεταλλεύσεων στα πλαίσια του Μέτρου 4.1 του ΠΑΑ 2013-2020, και της βεβαιότητας ότι θα προκύψουν, αλλά και θα βαθύνουν ενδοπεριφερειακές ανισότητες ανάμεσα στις Περιφερειακές μας Ενότητες, και ανισοτιμία ανάμεσα στους εν δυνάμει δικαιούχους επαγγελματίες αγρότες.
                Η θεσμική μεταβίβαση της πρότασης και του αιτήματος για παροχή δικαιώματος στις Περιφέρειες να κατανείμουν τα εκχωρούμενα ποσά του ΠΑΑ σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραχωβίτη Σταύρο,  κατέστη αναγκαία ώστε να  μη βρεθεί η Περιφέρεια προ δυσάρεστων γεγονότων.
              Θέλω να πιστεύω ότι το ΥΠΠΑΤ θα ανταποκριθεί θετικά.
              Ευελπιστώ, στο διάστημα και μέχρι τη λήξη της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου , το συγκεκριμένο γεγονός να μη μείνει μεμονωμένο αλλά να έχει συνέχεια. Σε ότι μας αφορά θα επιμείνουμε στο να κινούμαστε στα όρια της γόνιμης και δημιουργικής Αντιπολίτευσης. Αυτός ίσως είναι και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εμπεδωθεί κουλτούρα αυτοδιοικητικής συναίνεσης και συνεργασίας, ιδιαίτερα εν όψει εφαρμογής του εκλογικού συστήματος της Απλής Αναλογικής στις επερχόμενες  εκλογές»

Στουπής Νικόλαος
Επικεφαλής της Παράταξης
Η Στερεά σε Νέα Τροχιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: