Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Στα άκρα η κόντρα για τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr
Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο πεδίο των σχέσεων Πολιτείας - Εκκλησίας, μετά την αρνητική απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το προσύμφωνο Τσίπρα  –  Ιερώνυμου.
Μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, επικαλούμενη πηγές της Εκκλησίας, δημοσίευσε ότι υπήρξε συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στην οποία ο αρχηγός της Ν.Δ. είπε στον Αρχιεπίσκοπο «εγώ είμαι χριστιανός και ο Πρωθυπουργός άθεος», προκειμένου να τον πείσει να μην έρθει σε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φερόταν να ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να στηρίξει τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία, ενώ κύκλοι της εκκλησίας επιβεβαίωναν τη συνάντηση αναφέροντας ότι η αρχική αντίδραση της Ν.Δ. στη συμφωνία Τσίπρα  – Ιερώνυμου, σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία, ήταν θετική.
Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας αυτά τα δημοσιεύματα, αλλά και ακραίους τόνους, ανέφερε: «Δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα». Σε άλλο σημείο κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος! Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο Πρωθυπουργό». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε: «Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι».
Διαβάστε αναλυτικά στο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: