Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Στην συνάντηση εργασίας με κλιμάκιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης – ΟΟΣΑ συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος

Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018,   στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με κλιμάκιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης – ΟΟΣΑ, το οποίο έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020 - Regional Policy for Greece post 2020», μελέτη που στοχεύει στη διαμόρφωση διαρθρωτικών, αναπτυξιακών και περιφερειακών πολιτικών για την επόμενη Προγραμματική περίοδο 2021-2027.
Παρών, μεταξύ άλλων, ήταν και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο οποίες ανέδειξε τις αδυναμίες και τα προβλήματα σχεδιασμού, ωρίμανσης, ένταξης και εκτέλεσης νέων έργων, αφού το βαρύ διαχειριστικό καθεστώς των συγχρηματοδοτούμενων έργων επιβαρύνεται με το σύνθετο εθνικό νομοθετικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών, και υπηρεσιών, τη μη ανταπόκριση της δημόσιας διοίκησης στις προκλήσεις και ανάγκες της εποχής και στην ολοένα αυξανόμενη γραφειοκρατία. Ο κ. Υπερήφανος κατέθεσε εγγράφως τις προτάσεις της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: