Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Στο Πανελλήνιο συνέδριο αιρετών γυναικών μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά


Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε τρεις συνεδρίες με θέματα που αφορούσαν τις πολιτικές ισότητας στην Αυτοδιοίκηση, την ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στα όργανα λήψης αποφάσεων και την πορεία υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά παραβρέθηκε ως ομιλήτρια  στην Β΄ συνεδρία με θέμα “Ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στα όργανα λήψης αποφάσεων: Είναι τελικά θέμα ποσόστωσης;” με συνομιλήτριες τις κ.κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτή Νέας Δημοκρατίας, Χριστιάνα Καλογήρου, Περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου, Ερμίνα Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών,  και Ντία Στούμπου-Ζαχαροπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Με χαρά αποδέχτηκα να είμαι ομιλήτρια στο σημερινό συνέδριο, γιατί είχα την ευκαιρία να καταθέσω τις προσωπικές μου θέσεις και απόψεις, ως γυναίκα αλλά και ως αυτοδιοικητική.
Θέλω να τονίσω ότι ο σκοπός της διοργάνωσης τέτοιων συνεδρίων είναι η ενημέρωση αλλά και  η καταγραφή μιας υπαρκτής κατάστασης που συντηρεί και διαιωνίζει στερεότυπα και αντιλήψεις για διαφορετικούς κοινωνικούς ρόλους των αντρών και των γυναικών μέσα στην οικογένεια, στην εργασία, στην πολιτική και στην κοινωνία γενικότερα. Είναι η αφορμή για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης που λειτουργεί σε βάρος των γυναικών και τις περιθωριοποιεί.
Από μόνα τους  τα διατάγματα και οι διακηρύξεις δεν μπορούν να άρουν τις ανισότητες.


Έφτασε η ώρα και είναι έτοιμες οι συνθήκες, για  να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και από τα ευχολόγια στα πρακτικά αποτελέσματα», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: