Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Από τον Ορχομενό ξεκίνησε τον εποικοδομητικό του διάλογο με τους αιρετούς ο Υπ. Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης – Τι ζήτησε ο κ. Υπερήφανος και τι δήλωσε ο Υπουργός για τις όποιες αλλαγές στο χωροταξικό σχεδιασμό του Καλλικράτη


«Καλωσορίζω τον Υπουργό της Αυτοδιοίκησης» ήταν η προσφώνηση του κ. Λουκά Υπερήφανου κατά την υποδοχή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, την οποία επιφύλαξε ο ίδιος και μέλη του ΔΣ του Δήμου Ορχομενού στην πρώτη του στάση κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Νομό Βοιωτίας.


 «Εγγλέζος» στο ραντεβού του, ο κ. Σκουρλέτης έφτασε στο Δημαρχείο Ορχομενού ακριβώς στις 3.00 το μεσημέρι, προκειμένου να πραγματοποιήσει και εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στην έδρα του. Τον κ. Σκουρλέτη στη σύντομη αυτή επίσκεψή του στην έδρα του Δήμου μας συνόδευε ο κ. Νίκος Θηβαίος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας. 


 Μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ, Αντιδήμαρχοι, ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Σκόπας και Πρόεδροι Κοινοτήτων, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας, κατά την οποία ο κ. Υπερήφανος είχε την δυνατότητα να θέσει απευθείας στον κ. Σκουρλέτη μια σειρά από άμεσα, δικά μας αιτήματα, όπως ήταν για παράδειγμα η υπογραφή από τον ίδιο της αργίας της 10ης Σεπτεμβρίου, όπως έχει αποφασιστεί από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, το αίτημα των κατοίκων του Ακραιφνίου για απόσχισή τους από το Δήμο Ορχομενού, ζητήματα ληξιπρόθεσμων οφειλών, κ.α.


Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε άμεσα σε πολλά από αυτά που του τέθηκαν από τον Δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς, καθώς και στον κ. Σκόπα που επικεντρώθηκε στην ανταπόδοση του κοινωνικού μερίσματος στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.
Στο τέλος ο κ. Υπερήφανος του παρέδωσε και ένα σημείωμα με δεκαπέντε θέματα που απασχολούν του Δήμους της Περιφέρειας . 




Στον υπουργό και τους συνεργάτες του, μάλιστα, ο Δήμαρχος πρόσφερε 
τα τοπικά μας αναψυκτικά με νερό από τις Πηγές των Χαρίτων καθώς και πέστροφες Ορχομενού. 
 Ο κ. Σκουρλέτης με τη συνδρομή και του τοπικού Βουλευτή κ. Νίκου Θηβαίου έδειξε πρόθυμος να επανέλθει σε πολλά από τα οποία του τέθηκαν, πριν αναχωρήσει για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΣ του Δήμου Λεβαδεών. Στις 19:00 ο κ. Σκουρλέτης είχε προγραμματιστεί να μιλήσει σε εκδήλωση της Ν.Ε. Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, με θέμα τις θεσμικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση. 

Φεύγοντας από τη Λιβαδειά, ο κ. Σκουρλέτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ…



Όσον αφορά την απλή αναλογική που επιθυμεί να εφαρμοστεί στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές είπε... 



Τέλος, ξεκαθάρισε τι σημαίνει αλλαγές στο χωροταξικό σχεδιασμό του Καλλικράτη, εάν γίνουν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, με αφορμή την περίπτωση του αιτήματος κατοίκων του Ακραιφνίου στο Δήμο Ορχομενού... 



Δεν υπάρχουν σχόλια: