Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Καταγγελία από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για την αιφνιδιαστική απόλυση  συναδέλφισσας αναπληρώτριας που ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα – μη ιάσιμο) και ενώ ήδη υπηρετούσε σε σχολείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Βοιωτίας (ΓΕΛ Οινοφύτων).
Η «φερόμενη αιτία» απόλυσης  της  αναπληρώτριας  εκπαιδευτικού είναι ότι δεν είχε προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψή της. Σημειώνουμε ότι η συναδέλφισσα είχε ήδη καταθέσει σχετικό  πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε. Στη συνέχεια, κατέθεσε νέα αίτηση για εξέταση και έκδοση ανανέωσης του πιστοποιητικού της το οποίο εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά την απόλυσή της (!!)
Η συναδέλφισσα απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και ενημερώθηκε ότι «το θέμα της θα χειριστεί ο ίδιος ο Υπουργός». Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Απόλυση Εκπαιδευτικού Ειδικής κατηγορίας !!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι χθεσινοί «αντιμνημονιακοί σωτήρες» και «αυτόκλητοι υπερασπιστές» των εργασιακών δικαιωμάτων ασκούν σήμερα διοίκηση ανθρώπινης και κοινωνικής αναλγησίας. Η μετάλλαξή τους δεν μας προξενεί πλέον καμιά έκπληξη.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ανάκληση της απόλυσης και την επιστροφή της συναδέλφισσας στη θέση εργασίας της. 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 - Ο -
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

- Η -
ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: