Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Θέση για τα προβλήματα λειτουργίας στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών παίρνει η ΝΔ

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Τομεάρχης Τουρισμού βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ας αναλογιστεί η Κυβέρνηση την απογοήτευση που θα αισθανθεί ο τουρίστας που επισκέπτεται, από την άλλη άκρη της γης, τους Δελφούς και τους βρίσκει κλειστούς». 
 
Πλήρης Δήλωση
 
 
«Η Κυβέρνηση αδυνατεί να εκπληρώσει ακόμη και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. Η επικείμενη λήξη των συμβάσεων του εποχικού προσωπικού στους Δελφούς - εξέλιξη που ήταν γνωστή και αναμενόμενη εδώ και καιρό - θα οδηγήσει στη διακοπή της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου μία μέρα την εβδομάδα. 
 
Η αδράνεια και η αδιαφορία της Κυβέρνησης να κάνει ακόμη και τα αυτονόητα, υπονομεύει τόσο τον Πολιτισμό όσο και τις προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού. 
 
Ας αναλογιστεί η Κυβέρνηση την απογοήτευση που θα αισθανθεί ο τουρίστας που επισκέπτεται, από την άλλη άκρη της γης, τους Δελφούς και τους βρίσκει κλειστούς. 
 
Έστω και την ύστατη στιγμή, ας διευθετήσουν οι Υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού το ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: