Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα στον Αη Γιαννη ευλόγησε και φέτος ο κκ. Γεώργιος υπό τους ήχους της νεοσύστατης παιδικής εκκλησιαστικής χορωδίας

Παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα και τις πολλές του υποχρεώσεις, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κκ. Γεώργιος τίμησε για μια ακόμη φορά την πόλη μας ανήμερα των Θεοφανείων και στην νεοσύστατη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βασπιστή, τέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό. 








Τη χαρά της αντάμωσης και την ανταλλαγή ευχών προσωπικά με τον Επίσκοπο μας κκ. Γεώργιο είχαν  ανήμερα των Θεοφανίων όσοι εκκλησιάστηκαν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στη πόλη του Ορχομενού.








Μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό , παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής κα αλλά και κληρικών του Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού , ο κκ. Γεώργιος παραδοσιακά πλέον αυτή την ημέρα,  ευλόγησε  την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ενορίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου.


 Το «διαφορετικό» ήταν πως φέτος, την λιτή αυτή εκδήλωση πλαισίωσε η νεοσύστατη παιδική εκκλησιαστική χορωδία, που εδώ και μήνες προετοιμάζει μικρούς αλλά και μεγαλύτερος που θέλουν να μυηθούν στην βυζαντινή μουσική και να πλαισιώνουν το ψαλτήρι, με δάσκαλο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θήβας κ. Αντώνη Τσαρούχα.


Και του χρόνου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: