Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Η Δράση στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία - Τι αλλάζει στην πολιτική τράπουλα της Βοιωτίας;

Τη συμπόρευση της Δράσης με τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πολιτική ηγεσία της Δράσης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την απόφασή της να στηρίξει, όποτε γίνουν οι εκλογές, τη Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δράσης κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τους αντιπροέδρους κ. Τάσο Αβραντίνη, Τέλη Αϊβαλιώτη, κυρία Μελίνα Δασκαλάκη και τον γενικό γραμματέα κ. Γιάννη Ανδρουλάκη.

Όπως έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ θα συγκροτήσει Ομάδα Εργασίας, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Θ. Σκυλακάκης της Δράσης, με αντικείμενο την προσέλκυση επενδύσεων, την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια της οικονομίας και θέματα αγοράς. Ο κ. Σκυλακάκης θα είναι επικεφαλής αυτής της Ομάδας, με την οποία σηματοδοτείται το πεδίο, από το οποίο ξεκινά η συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τη Δράση. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Κυρ. Μητσοτάκης, δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει την απόφαση αυτή της Δράσης και θα αξιοποιήσει τα στελέχη της με διάφορους τρόπους στην ευρύτερη πολιτική της προσπάθεια. 
Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί στη Νέα Δημοκρατία μια “Ομάδα Δράσης για την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, προσέλκυση επενδύσεων & προώθηση της εξωστρέφειας των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων”.
Η ομάδα αυτή, με επικεφαλής τον κ. Σκυλακάκη, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς και γραμματείες του Κόμματος θα υλοποιεί ειδικά έργα και δράσεις στους τομείς αυτούς.

Η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, διευρύνεται.
Οι πολίτες, στη βάση της Συμφωνίας Αλήθειας που τους έχουμε προτείνει, πυκνώνουν τις τάξεις μας, δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία. Δεν θα τους απογοητεύσουμε».
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι: «Η Δράση στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, θα στηρίξει με όσες δυνάμεις διαθέτει τη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούμε ότι μόνο μια Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ρεαλιστικό να υλοποιήσει σήμερα μια σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια, στην οποία ελπίζουμε να συμμετάσχουν και άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου. 
Για τον σκοπό αυτό, η Δράση θέτει στη διάθεση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη όλες τις δυνάμεις της. Τα στελέχη, τις ιδέες και την πολιτική της προσπάθεια».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, καλωσόρισε τη στήριξη της Δράσης και επεσήμανε ότι «αποτελεί στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη η διεύρυνση της παράταξης». Τόνισε, παράλληλα, πως «όλοι όσοι ασπάζονται αρχές και αξίες της παράταξης είναι καλοδεχούμενοι» και υπογράμμισε ότι «το προσκλητήριο του προέδρου της ΝΔ δεν σταματά εδώ».
«Είμαστε ανοιχτοί σε πρόσωπα και κόμματα που ενστερνίζονται τις ίδιες αξίες με εμάς και την ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.


Τι σημαίνει αυτό και για τον  «πολιτικό χάρτη» της Βοιωτίας;


Η ανακοίνωση αυτή της στήριξης της Δράσης στο κόμμα της ΝΔ, εκ των πραγμάτων, αλλάζει ή όχι τον «πολιτικό χάρτη» της Βοιωτίας, αφού πλέον προστίθενται και άλλα «γαλάζια» στελέχη στη δεξαμενή των εν δυνάμει υποψηφίων Βουλευτών, όπως κι` αν γίνουν οι εθνικές εκλογές; Αυτό θα φανεί και σύντομα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως κεντρικό πρόσωπο της ΔΡΑΣΗΣ μέχρι πρότινος στο Νομό μας ήταν – αν μη τι άλλο – ένας αξιόλογος επιστήμονας, πολύτεκνος και μόνιμος κάτοικος Λιβαδειάς, ο κ. Παναγιώτης Περγαντάς, ο οποίος μίλησε σχετικά με αυτή την πολιτική εξέλιξη στο δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας… 


Δράση Π.Περγαντάς από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr