Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

«Κοπή βασιλόπιτας Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού»

Δελτίο τύπου


    Την Κυριακή 29  Ιανουαρίου 2017 ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην κατάμεστη αίθουσα του «RODON PALACE» . Όλοι οι χορευτές και χορεύτριες του Ομίλου - από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους -παραβρέθηκαν σ’ αυτή την γιορτινή συνάντηση. Πάρα πολλοί ήταν και φίλοι του Ομίλου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
   Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή ενός πεντάλεπτου  βίντεο  με σημαντικές εμφανίσεις του Λαογραφικού Ομίλου από τη χρονιά που πέρασε. Κατόπιν το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ομίλου Κώστας Πατσαλής όπου ευχήθηκε στους παρευρισκομένους «καλή χρονιά» κι ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά. Αμέσως μετά ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα δύο παιδικά τμήματα του Ομίλου και το πρόγραμμα των χορών τελείωσε με παρουσίαση-έκπληξη  χορών από το εφηβικό τμήμα που από φέτος μπαίνει στη διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων. Οι έφηβες χορεύτριες μέσα σ’ ένα κλίμα συγκίνησης ευχαρίστησαν τον δάσκαλό τους επί 12 χρόνια κ. Κώστα Πατσαλή κι εκείνος τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εξετάσεις και κάθε καλό στη ζωή τους.
     Σειρά είχε το κόψιμο της βασιλόπιτας. Γι’ αυτό το λόγο καλέστηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού κ. Λάμπρος Ρόδης για να κόψει την βασιλόπιτα από κοινού με τον πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου κ. Κώστα Πατσαλή . Η βραδιά συνεχίστηκε με χορό και τραγούδια από τους Μάκη Ζωγράφο, Στέλιο Μπαρμπερίου & Λ. Γκοβόπουλο που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

         Παρόντες –εκτός από  τον Πρόεδρο του ΔΣ Ορχομενού κ. Λάμπρο Ρόδη- οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γιάννης Νταβαλούμης και Χρήστος Μπαμπλέκος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εσόδων κα Βαρβάρα Σκαγιάκου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Έλενα Γεωργίου,  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού κ. Βασίλειος Τάγκαλης, , ο Τοπικός Σύμβουλος Ορχομενού κ. Αργύρης Ραζακιάς και η Τοπική Σύμβουλος Κοκκίνου κα Φανή Θεοδώρου. Ακόμη την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της  «Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού»  κα Εύη Γεωργαρά-Τσάκου , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Παροριτών «Οι Άγιοι Θεόδωροι» κ. Ματσώτας Παναγιώτης καθώς και ο Γ.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Καλοπήτας Θοδωρής  και πλήθος κόσμου.

   Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου μας κας Φανής Παπαθωμά που παρά τις πολλές της υποχρεώσεις  κατάφερε να παρευρεθεί στην κοπή της πίτας μας και να μας δείξει ακόμα μια φορά την υποστήριξή της! 

      Ο Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλα τα μέλη του Ομίλου που μόχθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα της βραδιάς. Επίσης θέλει να ευχαριστήσει τα μέσα (έντυπα & ηλεκτρονικά) που πρόβαλαν την εκδήλωσή μας το «orchomenos-press», τα «Νέα της Βοιωτίας» και τη «Βοιωτική Ώρα» . Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στον «Φούρνο της Τότας» του κ. Ντίνου Παναγιωτίδη που πρόσφερε την υπέροχη βασιλόπιτα , ειδικά για την εκδήλωσή μας. Αξίζει να τονίσουμε την άψογη συνεργασία που είχαμε, όπως πάντα, με τον ιδιοκτήτη του  RODON PALACE κ. Βαγγέλη Δήμου. Ακόμα θέλουμε να ευχαριστήσουμε  όλα τα καταστήματα του Ορχομενού και της Λιβαδειάς που πρόσφεραν δώρα για τον Όμιλό μας. Η αγάπη και η στήριξη όλων μάς δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας!

Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: