Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Στην Ζυρίχη παρουσίασε το πόνημά του «Ανεμομαζώματα» ο Ορχομένιος καρδιολόγος Dr Τάσσος Βούτσας

Χθες ήταν μια ιδιαίτερα ξεχωριστή βραδιά για εμάς τους Ορχομένιους στην παγωμένη Ζυρίχη, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια! Ο Dr Τάσσος Βούτσας, γνωστός και αγαπητός καρδιολόγος της πόλης μας, παρουσίασε το πόνημά του «Ανεμομαζώματα». Γιατρός, αμπελουργός και αρθρογράφος, ο κ. Βούτσας υπογράφει 43 διηγήματα, στο βιβλίο του, με τίτλο «Ανεμομαζώματα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καμπύλη, με μέρος των εσόδων από την πώληση του να διατίθεται στα συσσίτια απόρων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών. 

Αντιμέτωπος με τις χαμένες αγάπες και τα χαμένα όνειρα, ο Τάσος Βούτσας ταξιδεύει στον χρόνο, τον συνθέτει ξανά, αναπαριστά τις μνήμες. Γυρίζει πίσω στις πηγές και αντλεί πάθος και δύναμη, αναστοχάζεται, αναζητεί και ξαναφέρνει στο φως παντοτινές αλήθειες, βάλσαμο και οδηγό, για να συγχωρήσει και να ονειρευτεί ξανά, να συμφιλιωθεί με το παρόν, που εμπεριέχει την απώλεια, αλλά και υπόσχεται το μέλλον. Με μια γλώσσα πηγαία, ιδιωματική, γλαφυρή και συχνά συμβολική, ζωντανεύει με μοναδική αφηγηματική δύναμη χαρακτήρες και καταστάσεις και πετυχαίνει την ταύτιση του αναγνώστη με τον κόσμο που πλάθει, καθώς τον παρασύρει στη γοητεία της διήγησής του.
Αποσπάσματα αφηγήθηκαν οι κκ Λιλικα Μυλωνά, Γιώργος Αλβανός, Ειρήνη Κασιουμη και Αποστολής Τσικας. Για το βιβλίο μίλησε η κα Ιωάννα Σπηλιωτη και ο Διστομίτης συγγραφέας κ. Αργύρης Σφουντουρης.  Την παρουσίαση έκανε η Ιζόλδη Καμμένου. 
«Ευχαριστούμε τον τόσο κόσμο που γέμισε την αίθουσα και όλους όσοι βοήθησαν να ολοκληρωθεί η βραδιά αυτή και φυσικά την Ελληνική κοινότητα Ζυριχης. Οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν πάντα μια παραπάνω θερμή!» σχολίασε σχετικά μέσα από τη σελίδα του fb ο γιός του Θανάσης, που εξελίσσεται σ` έναν από τους ταλαντούχους τραγουδοποιούς της γενιάς του. Γιατρέ, συγχαρητήρια! 
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου του Dr Τάσου Βούτσα στη Ζυρίχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: