Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

«Τρανός χορός» για το καλωσόρισμα του 2017 από το Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς

Ένα «τρανό χορό», εφάμιλλο της διάστασης που έχει στην τοπική μας κοινωνία ο πολυπληθέστατος Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς, ένα από τους πλέον ζωηρούς πυρήνες της πλούσιας λαϊκής και παραδοσιακής μας ζωής, στήθηκε και φέτος στο κατάμεστο  Ρόδον Palace από τα μέλη – χορευτές του. Μαζί με τις οικογένειές τους, επίσημα πρόσωπα και φίλους του Χ.Λ.Ο.Λ  και με τη συνοδεία της ορχήστρας του Πλαστήρα, καλωσόρισαν απόψε (Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017) όσο πιο αισιόδοξα γίνεται, το νέο χρόνο. Το ORCHOMENOS PRESS ήταν και εκεί!


Εάν δεν χορεύεις, καλύτερα να μην ανταποκριθείς ποτέ στο κάλεσμά τους, αφού η βραδιά αυτή, κάθε χρόνο, σε προδιαθέτει εξ` αρχής για… γλέντι! Γλέντι παραδοσιακό, στα βήματα της γνήσιας μουσικής, με φωνές αυθεντικές και με βήματα εκπαιδευμένα.












Άνδρες και γυναίκες, κορίτσια και αγόρια, χρόνια τώρα, συνθέτουν εάν πολύβουο Όμιλο, που όμοιο του σε έκταση και ζωντάνια δύσκολο να συναντήσεις σ` όλο τον υπόλοιπο Νομό.
Γι` αυτό και η επιτυχία της βραδιάς και κάθε εκδήλωσής τους είναι εξ` αρχής προδιαγεγραμμένη, όπως συνέβη και απόψε. Απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας, ως σταθερή και αυτή αξία, η ορχήστρα του κ. Ηλία Πλαστήρα, με τον ίδιο στο κλαρίνο, τον κ. Βασίλη Αθανασιά στο βιολί, τον κ. Διονύση Ζώη στα κρουστά, τον κ. Δημήτρη Κονταντή στο λαούτο και στο τραγούδι, όπως και την κα Φανή Μπαρμπή, επίσης, στο τραγούδι!
Η πρόεδρος μαζί με το ΔΣ προσκάλεσε αρχικά τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου να ευλογήσει την βασιλόπιτα, ευχαριστώντας στη συνέχεια όλους όσους έχουν συμβάλλει για την υλοποίηση της εκδήλωσής τους και όλα τα δημόσια πρόσωπα που τους τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει για ένα χαιρετισμό τη Δήμαρχο Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου.  Παρούσα ήταν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Περγαντάς, η Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Λεβαδέων κα , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου  Ορχομενού, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της Επαρχίας μας.
Κι` ύστερα ο χορός ξεκίνησε,  πρώτα από τα εφηβικό τμήμα, που χρόνια τώρα με την διδασκαλία της κας Χρύσας Αποστολίδη, ανανεώνεται και ανανεώνει με τη σειρά του τις ομάδες των ενηλίκων.




















Η ατμόσφαιρα ήταν κι` όλας ζεσταμένη, γι` αυτό και το ΔΣ δεν άργησε να βάλει στο χορό την πρώτη πολίτη του Δήμου τους, μ` εάν λιβανατεϊκο καγκέλι, ένα σκοπό τόσο  γνώριμο και κι` αγαπημένο  σ` εμάς τους Στερεοελλαδίτες.
 




Και ο ένας κύκλος, έφερε τον άλλο, κι όλοι μαζί έστησαν αυτό τον «τρανό χορό», για το καλό του νέου χρόνου, για ένα πιο ελπιδοφόρο 2017!

Να είστε όλοι σας καλά και του χρόνου!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: