11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Την τριετή χρηματοδότηση του Κέντρου Κοινότητας Ορχομενού ανακοίνωσε - μεταξύ άλλων - ο Περιφερειάρχης

Συνολικά έξι κοινωνικές δομές εντάσσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για δομές και υπηρεσίες που στοχεύουν στην στήριξη όσων έχουν ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης, τροφή και φάρμακα. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει και η χρηματοδότηση των Κέντρων Κοινότητας,  όπως αυτό που έχει ήδη  προετοιμαστεί για να λειτουργήσει και στην πόλη μας. 

Αναλυτικά, στο πρόγραμμα εντάχθηκε το ποσό των 1.535.040 ευρώ για τη χρηματοδότηση δομών στη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Βοιωτία, την Φωκίδα και την Ευρυτανία.
Οι δομές που χρηματοδοτούνται είναι:
·         Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Δελφών: 117.000 ευρώ
·         Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων: 117.000 ευρώ
·         Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λεβαδέων: 533.520 ευρώ
·         Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρπενησίου: 117.000 ευρώ
·         Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαμιέων: 243.360 ευρώ
·         Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου στον Δήμο Χαλκιδέων: 407.160 ευρώ
Ταυτοχρόνως, εντάσσεται στο πρόγραμμα η δημιουργία 11 Κέντρων Κοινότητας, κόστους 1.650.000 ευρώ, ενώ άμεσα ολοκληρώνεται και η ένταξη άλλων 12 Κέντρων Κοινότητας κόστους 2.500.000 ευρώ.
Τα 23 Κέντρα Κοινότητας θα λειτουργήσουν στους δήμους Στυλίδος, Αλιάρτου - Θεσπιέων, Καρπενησίου, Αγράφων, Σκύρου, Κύμης - Αλιβερίου, Λεβαδέων, Ορχομενού, Δομοκού, Αμφίκλειας - Ελάτειας, Δελφών, Τανάγρας, Χαλκιδέων, Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου, Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, Καρύστου, Διρφύων - Μεσσαπίων, Ιστιαίας- Αιδηψού, Ερέτριας, Λοκρών, Λαμιέων, Μακρακώμης και Θηβαίων.
Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν σημείο αναφοράς και συντονισμού με την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών κάθε δήμου. Σκοπός της λειτουργίας τους είναι η υποδοχή, η εξυπηρέτηση και η διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης.
Η τριετής χρηματοδότηση των Κέντρων Κοινότητας καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 9 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.
Με αφορμή την ένταξη της χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι στόχος είναι «να αυξάνουμε τα ποσά που διατίθενται για τέτοιες δομές, αλλά να συμβάλλουμε όσο μπορούμε ώστε να μειώνεται ο αριθμός εκείνων που χρειάζονται στήριξη. Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά για να μη λείπει από κανέναν το φαγητό και τα φάρμακα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: