Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

To Λειβαδίτη βετεράνο δημοσιογράφο κ. Πέτρο Μακρή τίμησε φέτος ο Σύλλογος Λεβαδεών της Αθήνας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 
Ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 31ης  Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στις 17.00 στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ του Συντάγματος η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Λεβαδέων «Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ», κατά τον παραδοσιακό τρόπο και με την παρουσία πλήθους μελών και φίλων. Κατά την εκδήλωση οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν καφέ με βουτήματα και στη συνέχεια φαγητό με τη συνοδεία μουσικής.

Ο Πρόεδρος Δρ. Πάνος Στάμου, πλαισιωμένος από τα Μέλη του ΔΣ, ευχήθηκε στους παρισταμένους για ένα χαρούμενο και γεμάτο υγεία 2015 και έκοψε την Πίτα.Το νόμισμα φέτος έτυχε στην κυρία Στεφανία Δρυμούση, σύζυγο του συμπατριώτη μας ορθοπεδικού κ. Μελέτη Δρυμούση. Στην τυχερή προσφέρθηκε επί πλέον συμβολικό χρυσό «γούρι».

Ο Σύλλογος Λεβαδέων έχει αποφασίσει, και σύμφωνα με το Καταστατικό του απονέμει κατά την εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, τιμητική διάκριση σε μία προσωπικότητα της Λιβαδειάς ή/και της Βοιωτίας γενικότερα, σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Η τιμητική αυτή διάκριση σκοπό έχει να προβάλει το έργο της τιμώμενης προσωπικότητας προς μίμηση. Κατά την φετινή εκδήλωση, ο Σύλλογος Λεβαδέων απένειμε Τιμητικό Δίπλωμα στον συμπατριώτη μας κύριο Πέτρο Μακρή για το πνευματικό του έργο και «την συνεισφορά του ως δημοσιογράφος, συγγραφέας και ζωγράφος στη Λιβαδειά και στην Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος Δρ. Π. Στάμου παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του τιμωμένου, ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι μόλις στις 3 Δεκεμβρίου 2014 ο κύριος Μακρής βραβεύτηκε και από το Δημοσιογραφικό  Ίδρυμα Μπότση, και στη συνέχεια του απένειμε το Δίπλωμα. Ο κύριος Πέτρος Μακρής αντιφώνησε και αφού ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη τιμή που του έγινε από τον εθνικοπατριωτικό, όπως είπε, Σύλλογο της Πατρίδας μας, τόνισε ότι κατά τη σταδιοδρομία του προσπάθησε να προσφέρει με ζήλο και ειλικρίνεια την πνευματική του εργασία προς όλους, αισθανόμενος  ότι αυτό το προσέφερε ως απλή εκδήλωση καθήκοντος.

Στη συνέχεια τα μέλη έσυραν με ιδιαίτερο κέφι το χορό και οι τυχεροί έλαβαν τα σημαντικά δώρα  που κληρώθηκαν και είχαν ανοιχτότερα προσφερθεί και φέτος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ των άλλων, ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Γεώργιος Σανιδάς, ο πρώην Υφυπουργός κύριος Αριστείδης Τσιπλάκος, οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου  Δρ. Δημήτριος-Ανάργυρος Σπυρίδωνος και  Στρατηγός Δημήτριος Μπάκας, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνο-Γαλλικής Σχολής «Ουρσουλινών» κύριος Χαράλαμπος Μελισσάρης κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: