Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η Λιβαδειά έστειλε μήνυμα κατά του καρκίνου

antΗ 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου.
Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο δίνει έμφαση στην πρόληψη αλλά και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με κάποιες προϋποθέσεις όπως φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και αποφυγή του τσιγάρου.
Σήμερα το πρωί το Παράρτημα Λιβαδειά της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με στόχο την συστράτευση όλων στην καταπολέμηση της νόσου που μπορεί να αντιμετωπιστεί και σε αυτό συμβάλουν σημαντικά η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.
«Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη μεγάλη πανανθρώπινη γιορτή ζωής» τόνισε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Στέλλα Ταπανλή και πρόσθεσε: «Ο καρκίνος δεν είναι εχθρός, είναι κομμάτι της ζωής μας. Τον προσεγγίζουμε φιλικά με υπομονή καρτερία και χωρίς ολιγωρία. Άλλωστε στη ζωή πάντοτε νικάει ο πιο δυνατός, ο πιο ευφυής, στο χέρι μας είναι να επικρατήσουμε εμείς».
Σύμφωνα με την κ. Ταπανλή ο άνθρωπος σήμερα διαθέτει πολλά πλεονέκτημα για να επικρατήσει της νόσου.
«Η επιστήμη ερευνά και ανακαλύπτει συνεχώς νέα όπλα, η καλή ψυχολογία που «υφαίνεται» μέσα από εξελιγμένες μεθόδους, τα νέα φάρματα χαρίζουν ζωή με ποιότητα, το οικογενειακό περιβάλλον και οι φίλοι που στηρίζουν και στέκονται με αγάπη αποτελούν τα πιο ισχυρά ατού έναντι της ασθένειας», είπε χαρακτηριστικά.
Και κατέληξε: «Είναι στο χέρι μας να μειώσουμε τους πρόωρους θανάτους από καρκίνο αν ευαισθητοποιήσουμε και κινητοποιήσουμε τους συνανθρώπους μας. Αυτό κάνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία. Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε υγιεινές πρακτικές ζωής, να κάνουμε έγκαιρη διάγνωση, να εξασφαλίσουμε ποιοτική θεραπεία και να βελτιώσομε τη ζωή όσων ασθενήσουν. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τη ζωή». Πηγή www.siriosfm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: