Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Θήβα: Ημερίδα κατά της χρήσης αναβολικών

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στην ημερίδα με θέμα: “Η Ολυμπιακή Ιδέα και ο θανάσιμος εχθρός της τα αναβολικά” που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Θήβας σε συνδιοργάνωση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Αθλητισμός χωρίς Αναβολικά” και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του μίλησε για τα αναβολικά,  τη σύγχρονη μάστιγα που σκορπάει τον θάνατο, τονίζοντας παράλληλα την αξία του καθαρού αθλητισμού για τη χώρα που γέννησε την ολυμπιακή ιδέα. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

Eιδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η αναζήτηση προτύπων, αποτελεί φωτεινό οδηγό για το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας από εμάς και ειδικά οι νέοι, για να ανταπεξέλθουμε στις αντιξοότητες της εποχής, γιατί ο αθλητισμός είναι ένας από τους κοινωνικούς θεσμούς που  αντικατοπτρίζει τη  κοινωνία και τον πολιτισμό της”.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές, την Εταιρεία “Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά” και τον Πρόεδρό της και πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη,  την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας  και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Μουλκιώτη, τους διευθυντές, καθηγητές και  μαθητές του 2ου Λυκείου και 2ου Γυμνασίου Θήβας , τόσο για την πρωτοβουλία αυτή, όσο και για τη συμμετοχή τους στη διάδοση του ολυμπιακού ιδεώδους, των αξιών του καθαρού αθλητισμού και στον αγώνα ενάντια στο ντόπινγκ.


 Καλωσόρισε επίσης στην πόλη της Θήβας τους εκλεκτούς επιστήμονες- εισηγητές της ημερίδας, από τους πλέον ειδικούς που διαθέτει η χώρα  στα θέματα αυτά, τον  καθηγητή Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γιάννη Πανούση, την  καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Αναβολικών (Ε.Σ.Κ.ΑΝ) κα Χαρά Σπηλιοπούλου και τον καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α και αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Παναγιώτη Δημάκο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: