Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Δήμος Λεβαδεών: ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ … ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φίλες και φίλοι, Τις ημέρες των γιορτών που η κατανάλωση αυξάνεται, ας δείξουμε την ευαισθησία και τον σεβασμό μας στο περιβάλλον και στους γύρω μας.
 -       Ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες. Βάζουμε το χαρτί, το πλαστικό, το μέταλλο, το γυαλί, ΜΟΝΟ στους ΜΠΛΕ κάδους. Δεν βάζουμε κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
-       Δεν πετάμε τρόφιμα. Ελέγχουμε τις ποσότητες αλλά και αν υπάρξει περίσσευμα δεν το πετάμε: σίγουρα κάπου θα χρειάζεται! Όσο λιγότερα τρόφιμα περιέχουν τα σκουπίδια μας, τόσο πιο ασφαλή είναι στη διάθεσή τους για το περιβάλλον.
-       Αξιοποιούμε ότι μπορούμε περισσότερο  - μειώνουμε τις ποσότητες των σκουπιδιών. Ξαναχρησιμοποιούμε υλικά, δωρίζουμε τα ρούχα, κάνουμε λίπασμα από τα υπολείμματα της κουζίνας. Λιγότερα σκουπίδια σημαίνει ασφάλεια και οικονομία για όλους.
-       Ηλεκτρικές συσκευές μικρές και μεγάλες πρέπει να ανακυκλωθούν με ασφάλεια. Φέρτε τις στο ειδικό κοντέινερ στα παλιά σφαγεία ή επικοινωνήστε στο τηλ.22610 89818.
 Φίλες και φίλοι, Αυτή την περίοδο, μέχρι να ξαναφτιαχτεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων που έπαθε σημαντικές καταστροφές από την πυρκαγιά, τα σκουπίδια από τους πράσινους κάδους μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ της Θήβας. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρξει καμιά επιβάρυνση στο περιβάλλον λόγω της καταστροφής. Ζητάμε την συμβολή σας, ώστε να μειώσουμε τις ποσότητες των απορριμμάτων και να περιορίσουμε το κόστος από την μεταφορά τους, μέχρι να αποκατασταθεί ο ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς. Θα είναι μια πολύ χρήσιμη συνήθεια  για την σωστή συμπεριφορά μας και στο μέλλον. Ένα καλύτερο περιβάλλον αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. Ας το φροντίσουμε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: