Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Γωγώ Τσαμπά: «Δεν δέχομαι ότι έχω γίνει «φίρμα». Απλά δικαιώνεται ο κόπος μου»


 Συνέντευξη στον Λάμπρο Ρόδη
 

Η Γωγώ Τσαμπά, στην απογείωση της καριέρας της, παραμένει μια δημοτική τραγουδίστρια που η φήμη δεν την έχει ξεσηκώσει! Η «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» την συνάντησε παραμονές των γιορτών στο πατρικό της σπίτι στον Ορχομενό και κάναμε μια συζήτηση … εκ βαθέων! Για το σήμερα αλλά και για τα νέα της καλλιτεχνικά βήματα, για τη συνεργασία της με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, για το νέο της cd που θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Δώσε». «Αμέσως μετά ετοιμάζω μια αμιγώς δημοτική δουλειά, ένα cd με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, που ο κόσμος την περιμένει» θα μας πει, καθώς ο παλιός ο χρόνος τρέχει και το 2014 θα την βρει σε κάποια νέο μέρος της Ελλάδας, όπου και αυτό το χειμώνα συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την περιοδεία της. Τέλος, δεν παραλείπει να μας στείλει και ευχές, υπενθυμίζοντάς μας πως «σήμερα είναι τυχερός όποιος έχει την υγειά του»!


Γωγώ, συναντιόμαστε μετά από αρκετό καιρό, κατά την διάρκεια του οποίου η δημοσιότητά του εκτινάχθηκε στην κυριολεξία! Τη φανταζόσουν αυτή την … γρήγορη για πολλούς επιτυχία;

Σίγουρα αυτό που περιγράφετε είναι αλήθεια! Σήμερα, όπου πηγαίνω είναι αλήθεια ότι όλοι με αναγνωρίζουν κι αυτό, δεν σας κρύβω, δεν είναι εύκολα διαχειρήσιμο. Θα έλεγα ότι με ζόρισε… αλλά το απολαμβάνω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει η δόξα. Αλλά πίσω από αυτή την δημοσιότητα, θέλω να τονίσω πως δικαιώνεται ο αγώνας μου αφού πολύ νομίζουν ότι ξεκίνησα την καριέρα μου. Αλλά όπως και εσύ αγαπητέ μου Λάμπρο γνωρίζεις, δουλεύω επαγγελματικά δεκατέσσερα χρόνια ασταμάτητα. Δεν βγήκα λοιπόν σ ` ένα χρόνο, αλλά αυτή την περίοδο όντως ζω την απόλυτη αγάπη του κόσμου. Αυτό, βέβαια, δεν μου επιτρέπει να έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο, αλλά η αγάπη του κόσμου με γεμίζει και χαίρομαι για ο,τι εισπράττω από τον κόσμου που συναντώ και διασκεδάζει μαζί μου ανά την Ελλάδα.


Η αφετηρία του ήταν και παραμένει το Δημοτικό τραγούδι και τα πανηγύρια της Στερεάς…. Σωστά;

Πολύ σωστά και χαίρομαι που μου δίνεις την ευκαιρία να το επαναλάβω: Από τα πανηγύρια ξεκίνησα και στα πανηγύρια θα παραμείνω! Και για είμαι πιο ακριβής… στη Στερεά Ελλάδα θα παραμείνω.

Σήμερα, όμως, κατάφερες να βάλεις το δημοτικό τραγούδι και στα club! Είναι διαφορετικό αυτό το κοινό;

Το κοινό είναι όντως διαφορετικό, αλλά υπάρχει και κόσμος που με ακολουθεί παντού. Υπάρχουν φίλοι που με ακολουθούν σχεδόν όπου πάω. Η ζωή μου σήμερα έχει κάνει… τούμπα, τριακόσιες εξήντα μοίρες αλλαγή, αλλά δεν σημαίνει πως δεν εγώ έχω αλλάξει. Οι υποχρεώσεις μου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και όταν κάπου δεν μπορώ να ανταποκριθώ είναι εξ` αιτίας των πολλών μου πλέον και διαφορετικών  αναγκών.
Ωστόσο, ζεις ακόμη στον Ορχομενό…

Φυσικά ζω στον Ορχομενό και εδώ θα παραμείνω. Επ` ευκαιρία, δε, επειδή με ρωτούν γιατί δεν αναφέρομαι στην καταγωγή του πατέρα μου, ο γνωστός και αγαπητός ως Μποδοσάκης σε πολλούς Στερεοελλαδίτες που ήταν ακόμη την Κυρτώνη της Αταλάντης, απαντώ ότι στον Ορχομενό μεγάλωσα και εδώ νοιώθω βαθιές τις ρίζες μου. Είμαι Ορχομένια λοιπόν και από αυτόν τον τόπο έχω την αφετηρία μου!

Που θα σε δούμε αυτό το διάστημα των γιορτών;

Ξεκινάμε από τη Βοιωτία, έχω κλείσει να εμφανιστώ σε εορταστικές βραδιές, θα πάω Λάρυμνα, Μαλαισίνα, Λαμία, Άγιο Κωνσταντίνο, Έξαρχο και μετά φεύγω για Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα και Γιάννενα μέχρι τα Φώτα.

Σ` αυτό το διάστημα που πέρασε είχες μια πολύ μεγάλη επιτυχία με το τελευταίο σου cd «Μια αγάπη από τα παλιά». Νέα τραγούδια, ολοκληρωτικά δικά σου, σε καθιέρωσαν καλλιτεχνικά και σε ταύτισαν με τον Γιάννη Γκορίτσα…

Το cd που κυκλοφόρησε τώρα με το τραγούδι που με απογείωσε… «Δεν σου κάνω τον Άγιο», δεν είναι καινούργιο! Απλά ο πολύς κόσμος το ανακάλυψε πέρυσι. Αλλά η συνεργασία μου με τον Γιάννη Γκορίτσα, χωρίς να παραλείπω τη συνεργασία μου με τον Γιώργο Καραϊσκο και τον Γιάννη Παπαδημητρίου, με εκτόξευσε. Ο Γκορίτσας είναι η καριέρα μου! Ξέρετε το δέσιμο με τους συνεργάτες είναι πολύ μεγάλο αφού τις περισσότερες φορές περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας μαζί, απ` ότι με την οικογένειά μας. Είναι πολλά λοιπόν και τα χρόνια και τα τραγούδια και πρέπει όσοι μ` αγαπούν να μην μου ζητάν να λέω μόνο!

Αυτά τα τραγούδια σε καθιέρωσαν αλλά τώρα κάτι νέο ετοιμάζεις…

Πολύ σωστά! Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα κυκλοφορεί το νέο μου cd από την Next Record που έχω κάνει και το προηγούμενο δίσκο μου και το περιοδικό Πίστα. Το cd θα κυκλοφορήσει και πιστεύω ότι ο κόσμος θα το απολαύσει εξίσου με τις άλλες μου δουλειές. Η νέα μου αυτή δουλειά έχει τίτλο «Δώσε» και περιλαμβάνει τραγούδια που λέω στα πανηγύρια αλλά και τραγούδια που θα παιχτούν και στα clubs, για την νεολαία! Το ύφος αυτής της δουλειάς είναι πιο νεανικό με έμφαση στα συρτά, αλλά βεβαίως υπάρχουν και τσάμικα . Μετά από αυτό, έρχεται μια νέα δουλειά που θα κυκλοφορήσει το Γενάρη με τραγούδια που έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ερχόμαστε λοιπόν, σ αυτή τη συνεργασία που – αν μη τι άλλο – ξάφνιασε πάρα πολλούς! Για πες μου Γωγώ, πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Ο ανατρεπτικός αυτός συνθέτης, στιχουργός έφτιαξε ένα δίσκο με  τίτλο  «STAMDOC14 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ» και θα περιλαμβάνει 30 καινούργια τραγούδια!. Είναι μια δουλειά που με βάζει σε μια άλλη κατηγορία και είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε!  Ο Σταμάτης Κραουνάκης έγραψε για μένα, το τραγούδι «Βέρες», που θα ακούσετε σε λίγες μέρες. Με το δικό του τρόπο βάζει την σφραγίδα του και τον ευχαριστώ.
Μέχρι την ημέρα που έπρεπε να πάω να γράψω, ήμουν πολύ ζορισμένη. Δεν είναι και λίγο να σε περιμένει στο studio ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συνθέτες σήμερα. Αλλά το τραγούδι του … με χαλάρωσε… «Αφήνουμε και οι βέρες, σημάδια φανερά»…

Τι πιστεύεις ότι ξεχωρίζει σ αυτή τη συνεργασία μαζί του;

Όλοι οι συνθέτες έχουν την δική τους ταυτότητα. Αλλά ο Κραουνάκης είναι ιστορία, έχει βάλει σφραγίδα στο χώρο μου…

Μπορεί να σε οδηγήσει και σε άλλη δισκογραφική εταιρεία;

Εταιρεία δεν πρόκειται να αλλάξω! Θα παραμείνω σ` εκείνες που με αγκάλισαν όταν ξεκίνησα. Έχω δεχθεί προτάσεις και από πολύ μεγάλες δισκογραφικές, αλλά θα παραμείνω στην Next Records γιατί στον κ. Γιώργο Σπανό οφείλω πάρα πολλά, όπως και θα το πω και θέλω να σε παρακαλέσω να το αφήσεις και σε σένα αγαπητέ μου Λάμπρο, που ως συμπολίτες με έχεις στηρίξει!


Υπάρχουν κι άλλα σχέδια;

Αμέσως μετά ετοιμάζω μια αμιγώς δημοτική δουλειά, ένα cd με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, που ο κόσμος την περιμένει. Δεν πρόκειται να ξεφύγω από το παραδοσιακό τραγούδι και περισσότερο θα έλεγα ότι θα προσπαθήσω να συμπεριλάβω τραγούδια απ` όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Μπορεί να σ` ακούσουμε να τραγουδάς και νησιώτικα;

Στο μέλλον το έχω και αυτό στα σχέδια μου! Το κάνω στα προγράμματά μου αλλά όχι συστηματικά…


Είμαστε μέσα στην περίοδο των εορτών… και θα πούμε ευχές. Τι να σου ευχηθούμε για σένα. Τι έχει αλλάξει στην προσωπική σου ζωή;

Ωραία… Εδώ και εάν έχουν έρθει όλα τούμπα! Αρχικά θα έλεγα ότι έχω αλλάξει… αλλά δεν θα πρέπει πολλοί να ξεχνούν όταν με κρίνουν, είναι  πως είμαι μια νέα κοπέλα και θα φορέσω το τζιν μου, θα είμαι πιο χαλαρή, κάποιες φορές και χωρίς μακιγιάζ.  Σε τελική ανάλυση, δεν πιστεύω ότι κανείς δεν έρχεται να με ακούσει επειδή μπορεί να φοράω ή όχι τουαλέτες! Είναι κακό δηλαδή που φοράω τζιν ; Αντίθετα, πιστεύω ότι διασκεδάζει μαζί μου και δεν νομίζω ότι κοιτάνε οι  άλλοι ή κοιτάω εγώ , τι φοράνε. Όσο για τα υπόλοιπα, προσωπική ζωή δεν υπάρχει! Περιβάλλον μου είναι η οικογένειά μου, η δικηγόρος και κολλητή μου, οι συνεργάτες μου και τα συγκροτήματά μου.

Σε βλέπω να είσαι πολύ δραστήρια και στα social media. Μόνη σου διαχειρίζεσαι τις σελίδες σου στο facebook;

Αποκλειστικά μόνη μου! Είναι ο πιο άμεσος τρόπος να επικοινωνήσω με τον κόσμο που μου δείχνει τόσο πολύ αγάπη. Υπάρχουν δύο σελίδες με το όνομά μου και μια επίσημη σελίδα, τις οποίες βλέπω καθημερινά και απαντώ όσο ελεύθερο χρόνο έχω στη διάθεσή μου. Απαντώ ξαναλέω η ίδια, απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να ξέρω τι θέλει σε μένα να πει ο κόσμος.

Μια νέα κοπέλα, λοιπόν, που έβαλε το Δημοτικό τραγούδι στα club και στις μεγάλες πίστες…

Έτσι, βάλαμε στα club το κλαρίνο! Είμαι βέβαιη πως το δημοτικό μας τραγούδι θα ισχυροποιηθεί ακόμη πιο πολύ, θα ακούγεται συχνότερα και στο Μέγαρο Μουσικής. Όπως πρέπει να είναι! Είναι η παράδοσή μας, είναι η ελληνική κουλτούρα. Δεν γίνεται να ακούγονται μουσικές απ` όλο τον κόσμο, να πηγαίνουμε στο εξωτερικό και να απογειωνόμαστε και εδώ πολλές φορές να ντρεπόμαστε για τις ρίζες μας.

Το γεγονός ότι είσαι τόσο δημοφιλής στη νεολαία, όταν έρχονται να σε συναντήσουν, τι σου λένε;

Αυτό που λες το ζω περισσότερο στα club. Κυρίως όταν έχει περάσει η ώρα, τότε ο κόσμος είναι ολοκληρωτικά πάνω σου. Έχω πολλές φορές δυσκολευτεί να το διαχειριστώ όλο αυτό. Αλλά δεν θα πω ότι δεν μου αρέσει που ο κόσμος με πλησιάζει και μου δείχνει αγάπη.

Τι κακό υπάρχει στο επάγγελμά σου;

Νομίζω η ζήλια! Η δική μου καρδιά είναι ευαίσθητη και πληγώνομαι αλλά εγώ τους αγαπώ όπως και πριν, ακόμη και εκείνους που με πικραίνουν επειδή βλέπουν την άνοδό μου. Δεν μπορεί όλοι να χαίρονται για σένα, ίσως επειδή νομίζουν ότι βγάζω και πολλά λεφτά. Εγώ φτωχή γεννήθηκα και είμαι φτωχή. Αλλά όπως λέει και ο λαός, το «χρήμα πολλοί μίσησαν, τι δόξα ουδείς». Όμως, με την κρίση αυτή που ζούμε, κι αυτό έχει αντιστραφεί. Τη δόξα πολλοί βλέπω να μισούν, αλλά όχι και το χρήμα. Αυτό πάει να γίνει στην δουλειά μας… Όσον αφορά εμένα, όχι δεν δέχομαι ότι έχω γίνει «φίρμα». Απλά δικαιώνεται η δουλειά μου, δικαιώνεται ο κόπος μου.


Χρήμα εξακολουθεί και υπάρχει στην νυχτερινή ζωή;

Ασφαλώς και όχι αυτό που υπήρχε! Ο καταναλωτής είναι πολύ μετρημένος πλέον ακόμη και στην διασκέδασή του. Αυτό έχει αντίκτυπο ασφαλώς και στην δική μας δουλειά, αλλά ας ελπίσουμε πως ο κόσμος θα θέλει να διασκεδάσει. Εγώ φροντίζω να πηγαίνω σε χώρος όπου ο κόσμος μπορεί μαζικά να ξεσκάει.

Τα φλερτ στο πρόσωπό σου έχουν αυξηθεί με την άνοδό σου;

Πάντα υπήρξε και αυτό! Δεν λέμε όχι στο φλέρτ και η ζωή συνεχίζεται!

Πιστεύεις στην τύχη εν τέλει;

Μεγάλο πράγμα η τύχη! Αλλά δουλεύω από μικρό παιδί, για την οικογένειά μου, για μένα, για να γυρίσω στο σπίτι μου με ένα καθαρό μεροκάματο, να ζω με ψηλά το κεφάλι! Σίγουρα όμως είναι και θέμα τύχης! Θέλει όμως αγώνα η ζωή και στην συγκυρία η τύχη συμβάλλει!

Και θα κλείσουμε με … ευχές. Τι εύχεσαι στους Στερεοελλαδίτες αναγνώστε μας;

Αγάπη! Πρέπει να ξαναγαπηθούμε! Αυτό πρέπει να περάσει στον κόσμο και μεταξύ μας. Να μείνουμε μια γροθιά! Κι επειδή είπες πριν για την τύχη, σήμερα είναι τυχερός όποιος έχει την υγειά του! Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να είναι τις μέρες αυτές σ` όλο τον κόσμο να είναι μονιασμένος, να καθίσει γύρω από το γιορτινό τραπέζι και να διασκεδάσει! Έστω και με τα λίγα! Χρόνια Πολλά στους Στερεοελλαδίτες. Καλή χρονιά να έχουμε!

Για τον εαυτό σου;

Υγεία και ό,τι να ναι, ας έρθει!


Δεν υπάρχουν σχόλια: