Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Το 2014 μπορεί να γίνει η χρονιά που θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης»


Αισιόδοξος αλλά και ρεαλιστής, επ’ ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το 2014 θα είναι μια χρονιά – ορόσημο για την Ελλάδα. H χώρα μας έχει πετύχει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, σχεδόν στο σύνολο τους και τώρα, απομένει και οι εταίροι μας να αποδείξουν τη φερεγγυότητά τους και να προωθήσουν θετικές αποφάσεις στο μέτωπο του ελληνικού χρέους.
Η χώρα και οι πολίτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τις επιτυχίες στο δημοσιονομικό μέτωπο και δεν μπορούν να κάνουν πλέον άλλες θυσίες. Η πολυπόθητη  επιστροφή στην ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει όσο συνεχίζεται το στύψιμο της αγοράς και των νοικοκυριών. Λιγότεροι φόροι, αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενίσχυση της ρευστότητας και στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να αρχίσει η οικονομία να δημιουργεί ξανά θέσεις εργασίας και εισοδήματα.
Η ελληνική κυβέρνηση, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλείται να δώσει  τώρα μια νέα κρίσιμη μάχη. Αυτή τη φορά με τους εταίρους της, τους οποίους πρέπει να πείσει να αναγνωρίσουν και  εμπράκτως  τα λάθη πολιτικής που έχουν διαπράξει.  Πρέπει επιτέλους να μπει μια τελεία στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας.
Το 2014 μπορεί να γίνει η χρονιά που θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης και την έναρξη μιας σταδιακής, αλλά σταθερής ανάκαμψης, εφόσον διασφαλιστούν οι συνθήκες για ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον ανάπτυξης και σταματήσουν οι πολιτικές  εξάντλησης των αντοχών της κοινωνίας.
Οι καιροί απαιτούν υπευθυνότητα και ισότιμο διάλογο για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης».




Δεν υπάρχουν σχόλια: