Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μία είναι η ουσία: Να συμμετάσχουμε μικροί μεγάλοι στο Καρναβάλι 2012!















Μια και ουσιαστική κουβέντα για την εξέλιξη των παραγγελιών των στολών των φετινών αρμάτων προκάλεσαν απόψε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού λίγες ημέρες πριν από την Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού, την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012 στην πόλη μας!

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκε αρχικά η Δημοτική Αρχή, πολλοί ακόμη εκπρόσωποι Συλλόγων αλλά και εκπρόσωποι των γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, όπου μεταξύ τους αντάλλαξαν απόψεις για την ορθότερη διαχείρηση των φετινών συμμετοχών.

Την κουβέντα άνοιξε ο Ταμίας του Συλλόγου κ. Θύμιος Χριστοδούλου, έχοντας στο πλευρό του τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Κιαλιό, την Γενική Γραμματέα κα Ιωάννα Παναγιωτίδη και το μέλος κα Κωνσταντίνα Φλώρου – Καμέρα, ο οποίος και τόνισε την ανάγκη οριστικοποίησης των συμμετοχών προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παραγγελίες των στολών.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Δήμαρχο κ. Κώστα Ξηρογιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράδοση του Καρναβαλιού που οφείλουμε ως τοπική κοινωνία να συνεχίσουμε, υποσχέθηκε από μέρους της Δημοτικής Αρχής να καλυφθούν τουλάχιστον τα κόστη για τα ηχητικά και τα βεγγαλικά ενώ δεν παράλειψε για άλλη μια φορά να συγχαρεί τα μέλη του Συλλόγου που πασχίζουν σχεδόν ολόκληρο το χρόνο να δουλεύουν για την κορύφωση των Απόκρεων. Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λουκάς Τριανταφύλλου αναφέρθηκε εν συντομία στις παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου που στόχο έχουν να αναθερμάνουν ακόμη περισσότερο το κλίμα των Απόκρεων στον Καλλικρατικό Δήμο Ορχομενού, όπως οι «Καλές Φωτιές» σε Άγιο Δημήτριο, Παύλος και Κάστρο και το κυνήγι του χαμένου θησαυρούν το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012. Το λόγο έλαβαν ακόμη ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Ζυγούρης που μίλησε για την ανάγκη κινητοποίησης των δασκάλων και των καθηγητών, άπόψη που υποστήριξη τόσο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τζαβάρας όσο και η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Βούλα Καράλη. Να καλύψει την δαπάνη των στολών η Δημοτική Αρχή πρότεινε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ρουμάνης.

Παρέμβαση έκανε και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και τοπικός Σύμβουλος Ορχομενού κ. Γιώργος Καράλας, υπενθυμίζοντας σε όλους την ανάγκη να ενισχυθεί αυτή η συλλογική προσπάθεια από τους κατοίκους του Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού, αφού η παρέλαση και το Καρναβάλι είναι μια γιορτή για όλους, όπως τόνισε, μεταξύ άλλων. Ο λόγος δόθηκε και τους παριστάμενους εκπροσώπους των Συλλόγων.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνάντησή τους για την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου μαζί με τους καθηγητές και τους δασκάλους να κατευθύνουν τα παιδιά να συμμετάσχουν ανά σχολείο σε όλα τα άρματα που με περισσή τέχνη κατασκεύαζουν όπως γνωρίζουμε αποκλειστικά Ορχομένιοι τεχνίτες!

Μία, λοιπόν, είναι η ουσία:

Να συμμετάσχουμε μικροί μεγάλοι στο Καρναβάλι 2012!


ΥΓ. Στο χώρο υπήρχε και έκθεση με τις φετινές στολές τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά στη σελίδα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ http://politistikos-paradosiakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: