11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : Οι εργαζόμενοι και οι δικαιούχοι δεν πρέπει να πέσουν στις παγίδες που τους στήνουν κυβέρνηση και κόμματα της πλουτοκρατίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας που προωθεί η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, που συγκροτούν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ και στηρίζουν ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ, σημειώνουμε :

Πρόκειται για συνέχεια και προέκταση της γνωστής αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που φροντίζει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων, φορτώνοντας όλα τα βάρη στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.

Αδιαφορούν για το βιοτικό επίπεδο της λαϊκής οικογένειας, που έχει πέσει κατακόρυφα και τις τεράστιες δυσκολίες των εργαζομένων να τα βγάλουν πέρα.

Αδιαφορούν για την φτώχεια,την ανέχεια και την ανεργία που κυριαρχούν και με περίσσιο θράσος προσθέτουν καινούργια προβλήματα.

Αφήνουν ξεκρέμαστες πολλές χιλιάδες εργατικές οικογένειες που περίμεναν σπίτι, έχουν στεγαστικό δάνειο, ή επιβιώνουν χάρη στην επιδότηση ενοικίου.

Πετάνε στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

Οδηγούν στο κλείσιμο όλους τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ο.Ε.Ε, όπως αυτός του Καρπενησίου.

Στερούν από τους εργαζόμενους δυνατότητες μιας έστω μικρής ξεκούρασης και ψυχαγωγίας που χρηματοδοτούσαν οι ίδιοι με τον ιδρώτα τους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των ξεπουλημένων ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που παζάρευαν με το ΣΕΒ το «μη μισθολογικό κόστος», τις εργοδοτικές εισφορές δηλαδή που στηρίζουν και αυτούς τους οργανισμούς.

Οι εργαζόμενοι και οι δικαιούχοι δεν πρέπει να πέσουν στις παγίδες που τους στήνουν κυβέρνηση και κόμματα της πλουτοκρατίας, που προβάλλουν ως δήθεν «λύση» την –προσωρινή – λειτουργία ΟΕΚ-ΟΕΕ μόνο με τις εισφορές των εργαζομένων. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η πρόταση του κ. Μπακογιάννη, να αναλάβει ο Δήμος Καρπενησίου την λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΕΕ χωρίς βέβαια τους αντίστοιχους πόρους. Όλες αυτές οι προτάσεις έχουν κοινό παρονομαστή την απαλλαγή της εργοδοσίας και το φόρτωμα των βαρών στους εργαζόμενους. Καταλήγουν τελικά στο ίδιο σημείο, στο κλείσιμο των οργανισμών, των προγραμμάτων και των δομών τους λόγω υποχρηματοδότησης. Στοχεύουν στο να θολώσουν τα νερά, να παγιδέψουν τους εργαζόμενους και να κάμψουν τις αντιστάσεις στο κλείσιμο ΟΕΚ-ΟΕΕ

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν αποφασιστικά στο νέο έγκλημα που επιχειρούν να διαπράξουν κυβέρνηση, πλουτοκρατία και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μαζί με το ΠΑΜΕ διεκδικώντας:

· Να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας για κατάργηση των Οργανισμών.

· Άμεση καταβολή από το ΙΚΑ των 4 δισ. ευρώ που παράνομα παρακρατεί από τους Οργανισμούς.

· Απόδοση όλων των τρεχουσών εισφορών στους Οργανισμούς.

· Άμεση κρατική χρηματοδότηση.

· Να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα του ΟΕΚ.

· Ενίσχυση του κατασκευαστικού προγράμματος.

· Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους των Οργανισμών.

· Να μην κλείσει κανένας βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός. Καμία απόλυση – να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά σε προσωπικό.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: