11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Ν. Παπαγγελής: Η ίδρυση και η λειτουργία της ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση στην περιοχή


Την προηγούμενη Πέμπτη ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νικόλαος Παπαγγελής είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε., όπου και ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία της προκήρυξης διεθνών διαγωνισμών για την ανάδειξη στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ θα προχωρήσουν στην ίδρυση τριών νέων Εταιρειών Παροχής Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου η διαδικασία των διαγωνισμών και η ίδρυση των τριών ΕΠΑ προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012, ενώ έχουν ήδη κατασκευαστεί δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στις τρεις Περιφέρειες, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών.

Ως εκ τούτου από τις αρχές του 2013 οι περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που θα διαθέτουν ενεργοποιημένα δίκτυα φυσικού αερίου θα είναι αρχικά η Λιβαδειά, η Θήβα, τα Οινόφυτα / Σχηματάρι, η Λαμία και η Χαλκίδα.

Η ίδρυση και η λειτουργία της ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση στην περιοχή, αφού εκτός από τον μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσει, θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, στη μείωση του οικογενειακού προϋπολογισμού και στη μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, ο Δήμος Λεβαδέων θα πραγματοποιήσει εντός του επόμενου μήνα σχετική ημερίδα για την πορεία του έργου παροχής φυσικού αερίου στη Λιβαδειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: