Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Απόκριες στο Δήμο Ορχομενού: H «Καλή φωτιά» στη Δημοτική Ενότητα Παύλου!













Απόκριες στο Καλλικρατικό Δήμο Ορχομενού … «μύρισε» όχι μόνο στην έδρα, με την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων την Κυριακή, αλλά σχεδόν σε όλα τα μεγαλύτερα τοπικά διαμερίσματα. Άγιος Δημήτριος, Κάστρο αλλά και Παύλο, άναψαν «καλές φωτιές» και αντάλλαξαν ευχές για «καλή σαρακοστή»!

Τo Orchomenos Press ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και της Δημοτικής Ενότητας Παύλου και κατέγραψε εικόνες από την γιορτή τους, το βράδυ της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου 2012, όπου κυριολεκτικά το χωριό τους ζεστάθηκε από την φιλοξενία του υπερδραστήριου Προέδρου κ. Ηρακλή Ντουφεξή και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου καθώς και από την ουσιαστική συνεισφορά του Συλλόγου Γυναικών Παύλου με το ανανεωμένο του ΔΣ και την νέα του Πρόεδρο κα Μαρία Σωτηρίου.

Όλοι τους μια παρέα, χόρεψαν γύρω από τη φωτιά, ενώ πλούσιος μπουφές και κρασί για όλους προφέρονταν απλόχερα χάρις στην φροντίδα των διοργανωτών. Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και οι μικροί μασκαράδες που άνοιξαν το φετινό χορό!

Κι` ανάμεσά τους πρόσωπα από την δημόσια ζωή, όπως ο τ. Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος αλλά και μέλη του ΔΣ που εκπροσωπούν το Παύλο στο ΔΣ, όπως η κα Ειρήνη Παπαδημητρίου και ο κ. Θανάσης Ρουμελιώτης. Παρόν και επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Νταντούμης, κ.α.

Είναι η πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια που το Τοπικό Συμβούλιο έλαβε αυτή την πρωτοβουλία προκειμένου να θυμίσει στους παλιότερους και να διδάξει στους νεότερους ένα παλιό έθιμο των Απόκρεω, γεγονός που η τοπική κοινωνία το δέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Το Orchomenos Press συγχαίρει και πάλι όλους τους εθελοντές που είτε με πολύ λίγα χρήματα είτε με δικούς τους πόρους κρατούν τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, κόντρα στο κλίμα της εποχής! Και του χρόνου!

Ας ακούσουμε τις ευχές του πάντοτε καταδεκτικού προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Παύλου κ. Ηρακλή Ντουφεξή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: