Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Θήβα: Με μεγάλη συμμετοχή ο εθελοντικός καθαρισμός του λόφου Αγίας Τριάδας






Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή πολιτών, Συλλόγων και Φορέων στην εθελοντική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και η Δημοτική Κοινότητα Θήβας για τον καθαρισμό του λόφου της Αγίας Τριάδας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν δυναμικό παρόν στο κάλεσμα του Δήμου στέλνοντας το μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η συνάντηση έγινε στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας όπου εκεί, αφού οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες, ξεκίνησαν τον καθαρισμό σε διάφορα σημεία του άλσους.

Η εικόνα που αντίκρισαν όμως ήταν απογοητευτική!

Σκουπίδια, μπάζα, υλικά κατεδαφίσεων, έπιπλα, πλαστικά, ρούχα…..βρίσκονταν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του άλσους και κυρίως σε ρέματα, όπου οι συμμετέχοντες λόγω του δύσβατου της περιοχής αναγκάστηκαν να σχηματίσουν «ανθρώπινη αλυσίδα» προκειμένου να τ’ απομακρύνουν δίνοντας τα ο ένας στον άλλον χέρι με χέρι.

Μέσα σε τρεις ώρες, οι εθελοντές, κατάφεραν να συγκεντρώσουν δεκάδες σακούλες με απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα.

Στη δράση συμμετείχαν εργαζόμενοι με οχήματα του Δήμου και της ΔΕΠΟΔΑΘ, που βοήθησαν στην απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου είπε χαρακτηριστικά:

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την συμμετοχή των συμπολιτών μας και κυρίως από τη συμμετοχή μαθητών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η περιβαλλοντική συνείδηση είναι πρωτίστως ζήτημα παιδείας.

Μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας την οποία και αγκάλιασε ο Δήμος Θηβαίων, ξεκινήσαμε να καθαρίσουμε το λόφο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος μαζί με το δάσος του Μοσχοποδίου αποτελούν πηγές οξυγόνου, χώρους αναψυχής, άθλησης και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Το δάσος του Μοσχοποδίου και το άλσος της Αγίας Τριάδας έχουν ανάγκη από την προστασία μας, αφού δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας τα βλέπουν σαν χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων και είναι λυπηρό αυτό… Στο πλαίσιο αυτό προσανατολιζόμαστε να συνεχίσουμε τις εθελοντικές δράσεις προστασίας των δασών μας αλλά και της πόλης. Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε και ζητάμε την ενίσχυση και τη συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας».

Όλους όσους συμμετείχαν στην εθελοντική δράση καθαρισμού του λόφους της Αγίας Τριάδας, ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας κ. Κων/νος Χαρέμης :

«Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμπολίτες μας , τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που συμμετείχαν καθώς και όλους τους Συλλόγους και τους Φορείς που βρίσκονται σήμερα εδώ δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στο έργο μας. Δημιουργούμε ένα δίκτυο εθελοντών για κάθε περίσταση και απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες για ενεργό συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις.

Προγραμματίζουμε δράσεις στο άμεσο μέλλον για τον καθαρισμό όχι μόνο του Μοσχοποδίου και της Αγίας τριάδας αλλά και των αρχαιολογικών χώρων της πόλης μας.

Πρέπει όλοι να γίνουμε συμμέτοχοι στην προσπάθεια αυτή και κυρίως να διαφυλάξουμε καθαρή την πόλη μας με κάθε τρόπο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από την σελίδα των εθελοντών Θήβας http://ethelontesthivas.blogspot.com/ και από την σελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr απ’ όπου μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής ή όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων για να δηλώσουν συμμετοχή».

Ιδιαίτερα πρέπει να ευχαριστήσουμε το S/M Βασιλόπουλος για την προσφορά γαντιών μιας χρήσης, τσαντών απορριμμάτων και νερών,

αλλά και τους παρακάτω συλλόγους για τη συμμετοχή τους:

  • Παραδοσιακός Σύλλογος Βλάχικου Γάμου Θήβας
  • Δρομείς Υγείας Θήβας
  • Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Λάιος»
  • Ένωση Μικρασιατών Θήβας
  • Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών «Ο Πίνδαρος»
  • ΕΛΜΕ Βοιωτίας
  • Σύλλογος Ποδηλατών – Ορειβατών
  • Κυνηγετικός Σύλλογος Θήβας
  • Θηροφύλακες της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας
  • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τμήμα Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: