Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Προσωρινή λύση μέσω ΥΠΠΟ…


















Υπό την πίεση της κοινής γνώμης – που έκανε αισθητή την παρουσία της γεμίζοντας ασφυκτικά χθες βράδυ την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου – Δημοτική Αρχή αλλά και τοπικοί παράγοντες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση τους συνέκλιναν πως η «λύση» είναι η πίεση του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου – μέσω του ΚΑΣ – να επιτρέψει μικρά έργα ανάπλασης στην περιοχή της Δραγατσούλας (π.χ φωτισμός, ασφαλτόστρωση, κ.α.) που να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητά τους.
Στην χθεσινή συνεδρίαση τον λόγο έλαβαν πρώτα ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο οποίος ουσιαστικά εισηγήθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει λαμβάνοντας υπ` όψιν την διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής Δραγατσούλας και επιθυμώντας την αποτελεσματικότερη λύση του προβλήματος, (Δείτε… Σύσκεψη για την αντιμετώπιση αιτήματος-διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής Δραγατσούλας Ορχομενού)
καθώς και οι παριστάμενοι Βουλευτές κκ. Βασίλης Τόγιας και Μιχάλης Γιαννάκης, ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Παπαργύρης, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης, ο τέως Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Γκιζίμης, κ.α. αλλά και ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Δραγατσούλας – χάρις στον οποίο συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 υπογραφές κατοίκων της περιοχής - κ. Γιώργος Καψάλης. Παρόντες ήταν ακόμη οι Αντινομάρχες κκ. Λουκάς Καράντζαλης, Φανή Παπαθωμά αλλά και σχεδόν οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ορχομενού. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια λύση έχει δοθεί επί σειρά ετών και σε σχεδόν όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου μας, αφού σε ο,τι έργα και παρεμβάσεις έχουν γίνει στην περιοχή της Δραγατσούλας έχει προηγηθεί προσωρινή άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπως θα απαιτηθεί και αυτή τη φορά… Οι κάτοικοι, προς το παρόν, φάνηκαν ικανοποιημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: