Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση αιτήματος-διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής Δραγατσούλας Ορχομενού


Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου που δημοσιεύουμε παρακάτω, το οποίο συνέταξαν οι κάτοικοι της περιοχής Δραγατσούλας Ορχομενού, ο Δήμος Ορχομενού συγκαλεί σύσκεψη την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό μέγαρο Ορχομενού, για την αντιμετώπιση του αιτήματος των δημοτών. Ο Δήμος Ορχομενού λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν την διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής Δραγατσούλας και επιθυμώντας την αποτελεσματικότερη λύση του προβλήματος, απαευθύνει ανοικτή πρόκληση επίσης και στους Βουλευτές του Ν. Βοιωτίας, στους εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αρχής και ασφαλώς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο φορέα ή σύλλογο της πόλης μας.

Ακολουθεί η έγγραφη διαμαρτυρία
των Κατοίκων Ορχομενού Περιοχής «ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑΣ»

ΠΡΟΣ:
τον κ. Δήμαρχο Ορχομενού
ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

Κοινοποίηση:
Όπως πίνακας αποδεκτών

Κύριε Δήμαρχε,
Διαμαρτυρόμαστε για τα ως κατωτέρω πραγματικά, αληθινά και βάσιμα :
Στο χρονικό διάστημα της μέχρι τώρα θητεία σας στη Δημοτική Αρχή, συντελείται στο Δήμο μας πολύμορφη αναπτυξιακή δραστηριότητα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου.
Οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που συντελούνται, έχουν αποδέκτες άλλες περιοχές του Δήμου μας, εκτός της δικής μας περιοχής, της περιοχής ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑΣ στον Ορχομενό.
Μια περιήγηση στον Ορχομενό στις περιοχές ΠΕΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ & ΣΚΡΙΠΟΥΣ, καθώς και σ’ όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές, ότι παντού εκτελούνται έργα, ενώ η δική μας περιοχή όπου κατοικούμε, η περιοχή ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑΣ, παραμένει εκτός προόδου και ανάπτυξης.
Δεν μπορεί η περιοχή μας να είναι καταδικασμένη σε συνθήκες υποβαθμισμένες και αναχρονιστικές, με το πρόσχημα ότι δεν επιτρέπει παρεμβάσεις στην περιοχή αυτή, η Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην περιοχή μας, την περιοχή ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑΣ που είναι τμήμα της πόλης του Ορχομενού, να διαβιούμε στον 21ο αιώνα κάτω από συνθήκες υπανάπτυξης, αφού δεν εκτελούνται έργα οδοποιίας, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και πρασίνου, έργα ζωτικής σημασίας, που προάγουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και συνθέτουν τις σύγχρονες οργανωμένες κοινωνίες των ανθρώπων και υποδηλώνουν πολιτισμό.

Κύριε Δήμαρχε,
Με τα ως ανωτέρω δεδομένα και την υπομονή μας εξαντλημένη, από την προσδοκία για πολλά χρόνια ανατολής καλύτερων ημερών χωρίς ανταπόκριση, δεν έχουμε άλλο τι παρά να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις σε κάθε υπεύθυνη Αρχή, που παρεμβαίνει ανασταλτικά ή και αποτρεπτικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας, αν σε βραχυπρόθεσμη πίστωση χρόνου, δεν ξεπερασθούν τα εμπόδια εκτέλεσης έργων στην περιοχή μας.
Ελπίζουμε κύριε Δήμαρχε ότι θα εκτιμήσετε το μέγεθος της αδικίας που συντελείται σε βάρος μας, ως κατοίκων της περιοχής ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑΣ και να προωθήσετε επιτέλους καθηκόντως, την απάλειψη κάθε εμποδίου που αναστέλλει ή αποτρέπει την εκτέλεση έργων στην περιοχή μας, έτσι ώστε, να γίνουμε κι εμείς αποδέκτες παροχής έργων αγαθών από τη Δημοτική Αρχή, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας, καθόσο και εμείς τυγχάνουμε ισότιμοι πολίτες του Δήμου Ορχομενού, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως και οι άλλοι συμπολίτες μας, που απολαμβάνουν έργα αγαθά από τη Δημοτική Αρχή.
Συνημμένα υποβάλλουμε και μερικές φωτογραφίες, ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή Δραγατσούλας.
Ορχομενός 14 Οκτωβρίου 2009
Οι Διαμαρτυρόμενοι
(Υπάρχουν 220 υπογραφές κατοίκων της περιοχής Δραγατσούλας)

Πίνακας αποδεκτών κοινοποίησης

1. Αγάτσα Άρια, Βουλευτής Βοιωτίας
Φίλωνος 16, 32100 ΛΙΒΑΔΕΙΑ
2. Γιαννάκης Μιχάλης, Βουλευτής Βοιωτίας
Φίλωνος 7, 32100 ΛΙΒΑΔΕΙΑ
3. Τόγιας Βασίλειος, Βουλευτής Βοιωτίας
Σπυροπούλου 1, 32100 ΛΙΒΑΔΕΙΑ
4. Τσόνογλου-Βυλιώτη Βασιλική, Βουλευτής Βοιωτίας
32100 ΛΙΒΑΔΕΙΑ
5. Περγαντάς Κλέαρχος, Νομάρχης Βοιωτίας
Σοφοκλέους 15, 32100 ΛΙΒΑΔΕΙΑ
6. Ξηρογιάννης Κων/νος, Δημοτικός Σύμβουλος (επικεφαλής μειοψηφίας)
32300 ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ
7. Ένωση Εμπόρων-Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Ορχομενού
32300 ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: