Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Μαζί για το Κλίμα ο πρώτος Πολίτης της Ελλάδας!


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας υποδέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τους διευθυντές της Greenpeace και του WWF Ελλάς, οι οποίοι του παρέδωσαν το κείμενο της ιδανικής Συνθήκης της Κοπεγχάγης. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να συμφωνηθούν στην Κοπεγχάγη για μία δίκαιη, φιλόδοξη και νομικά δεσμευτική συνθήκη. "Ο Πρόεδρος έδειξε για άλλη μία φορά την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που τον διακρίνει για τα κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα. Στο πρόσωπό του βρίσκουμε έναν εξαιρετικό σύμμαχο στην κοινή μας προσπάθεια για μια δίκαιη και αποτελεσματική συνθήκη στην Κοπεγχάγη" επεσήμανε ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς μετά το πέρας της συνάντησης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη σειρά του, δήλωσε συστρατευμένος με την κοινή προσπάθεια, διατυπώνοντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης: «Βλέπω πάνω από την Κοπεγχάγη ‘χαμηλή νέφωση’. Το ξέρετε ότι είμαι στρατευμένος σε αυτό, αλλά δεν βλέπω κάτι το δεσμευτικό που μπορεί να βγει από εκεί, κάποια πλατφόρμα πολιτική, μακάρι να καθορίσει έστω ένα πλαίσιο δεσμευτικό.
Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής εκστρατείας των δύο οργανώσεων ‘Μαζί για το Κλίμα’. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση των πολιτών για το κλίμα, που ενώνουν τις φωνές τους, ζητώντας από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να αγωνιστεί στην Κοπεγχάγη για μία καλή συμφωνία.
"Περισσότεροι από 42.000 πολίτες έχουν ήδη υπογράψει την έκκληση προς τον Πρωθυπουργό. Στην τελική ευθεία για την Κοπεγχάγη έχουμε στο πλευρό μας και τον Πρώτο Πολίτη της χώρας, γεγονός που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειές μας", τόνισε ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace.

Δεν υπάρχουν σχόλια: