Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Τα επόμενα βήματα της Κ.Ε.Δ.Ε. για το νέο “Καλλικράτη” - Συνεδρίαση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων την ίδια ημέρα σε όλη την Ελλάδα

Τον οδικό χάρτη της Κ.Ε.Δ.Ε. ενόψει δημοσίευσης του νέου “Καλλικράτη” προδιέγραψε πριν λίγο το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. στην εν εξελίξει Συνεδρίασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες εκ του Υπουργείου Εσωτερικών, τις οποίες μετέφερε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης, το ν/σ θα δοθεί εντός της επόμενης εβδομάδας προς διαβούλευση. 

Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρθηκε στη Συνεδρίαση, βρίσκεται σε φάση νομοτεχνικής επεξεργασίας του περιεχομένου του στις Υπηρεσίες του Υπουργείου και περιλαμβάνει πάνω από 200 άρθρα.

Δεδομένων των ανωτέρω, οι θεσμικές ενέργειες των Αιρετών περιγράφηκαν, ως ένα προσχέδιο Οδικού Χάρτη, ως εξής :
Εάν το ν/σ δοθεί τη Δευτέρα, σχεδιάζεται Διοικητικό Συμβούλιο για την Πέμπτη 3 Μαΐου
Εάν το ν/σ δοθεί μετά την Πρωτομαγιά, σχεδιάζεται Διοικητικό Συμβούλιο για την Τρίτη, 8 Μαΐου.

Θα ακολουθήσουν Συνεδριάσεις όλων των Δημοτικών Συμβουλίωνστους 325 Δήμους.  Μάλιστα θα επιδιωχθεί τα Δημοτικά Συμβούλια να συνεδριάσουν την ίδια ημέρα σε όλη την Ελλάδα.

Εν συνεχεία, αφού ληφθούν οι Αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, θα συνεδριάσουν όλες οι Π.Ε.Δ., ομοίως με κατεύθυνση οι Συνεδριάσεις τους να πραγματοποιηθούν την ίδια ημερομηνία σε όλη τη Χώρα.

Οι αυτοδιοικητικές διεργασίες θα καταλήξουν σε ολοήμερη Συνεδρίαση του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης και, αμέσως μετά, νέο Κοινό Συνέδριο ΕΝ.ΠΕ. - Κ.Ε.Δ.Ε.

Ταυτοχρόνως, η Κ.Ε.Δ.Ε. θα διαβουλευτεί και με τα πολιτικά κόμματα, με συναντήσεις με τους Επικεφαλής τους, καθώς οι Βουλευτές είναι αυτοί που θα αναλάβουν τελικώς το φορτίο της κοινοβουλευτικής επεξεργασίας και ψήφισης του σχεδίου νόμου.

Τέλος, θα εξελιχθεί και επικοινωνιακή εκστρατεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου όλοι οι δημότες να ενημερωθούν τεκμηριωμένα και να κατανοήσουν τα αποτελέσματα των αλλαγών που η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να νομοθετήσει.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρθηκαν, η κατάθεση του ν/σ στη Βουλή οδηγείται στις αρχές Ιουνίου, προκειμένου η Κυβέρνηση να επιτύχει την ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής και όχι στα καλοκαιρινά Τμήματα του Κοινοβουλίου. Πηγή http://www.airetos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: