Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Οδοιπορικό στην Ιταλία πραγματοποίησε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δαύλειας «Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»
























Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δαύλειας «Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του καθηγητή Fillipο Dario του Πανεπιστήμιου Της Νάπολης , συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος « Η Ελληνική γλώσσα μια χιλιετή κληρονομιά του πολιτισμού για την Ευρώπη σήμερα » για μια παράσταση του χορευτικού τμήματος του συλλόγου στο INSTITUTE STALATE D’ INSTRUZIONE SUPERIORE « PITAGORA LIKEO » στη πόλη POZZUOLI στην ΝΑΠΟΛΗ , οργάνωσε εκδρομή στην Ιταλία με επικεφαλής το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καθώς και εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δαύλειας .


Το οδοιπορικό ξεκίνησε από το Μπάρι, την πόλη όπου βρίσκεται η κάρα του Αγίου Νικολάου και συνεχίστηκε στην Νάπολη όπου μας υποδέχτηκε ο καθηγητής FILLIPO DARIO , ένας Ελληνιστής φιλέλληνας που τα λόγια του και η ξενάγηση πλημμύριζε ζεστή φιλοξενία και αγάπη για την Ελλάδα.
Φθάνοντας στο « PITAGORA LIKEO» στην πόλη POZZUOLI
γενέτειρα της Σοφίας Λόρεν μας περίμεναν εκπρόσωποι του Δήμου με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Κα Maria Laura D’ Amore η Λυκειάρχης
Κα Luisa Vettone καθηγητές, γονείς και μαθητές .
Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής αναμνηστικών τονίστηκε η κοινή
πορεία των δύο λαών και η προσφορά τους στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πολιτισμό ενώ έγινε πρόταση για αδελφοποίηση των δυο λυκείων ( Δαύλειας- Πυθαγόρα ) και η συνεργασία των δυο Δήμων στον πολιτιστικό τομέα.
Το χορευτικό μας γοήτευσε και ενθουσίασε το κοινό παρουσιάζοντας
δρώμενα από τον καραγκούνικο γάμο σε διδασκαλία του Γιώργου Κουνούκλα.
Στη συνέχεια Έλληνες και Ιταλοί αντάμωσαν σ’ ένα ατελείωτο γαϊτανάκι χορών που κατέληξε σε γευσιγνωσία ναπολιτάνικων φαγητών και γλυκών που είχαν ετοιμαστεί από τους γονείς των μαθητών . Ο αποχαιρετισμός έγινε σε κλίμα συγκίνησης και ευχών για αντάμωμα και συνεργασία στο μέλλον.
Τις υπόλοιπες ημέρες προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε στην μνήμη μας όσα περισσότερα μπορούσαμε από τις πόλεις μουσεία που επισκεφθήκαμε. Πομπηία , Ρώμη , Σιένα , Φλωρεντία , Άγιος Μαρίνος, μας διέγειραν το πνεύμα, μας γέμισαν εικόνες ,μυρωδιές και χρώματα που μας συνόδεψαν όχι μόνο στο ταξίδι της επιστροφής αλλά θα συνοδεύουν στις αναμνήσεις μας ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή μας. Το ΔΣ του συλλόγου τόνισε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται για την διατήρηση και την προβολή της παράδοσης μας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, θα συνεχιστεί στο μέλλον μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες και ανταλλαγές.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: