Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η Βάσω Τσόνογλου-Βυλλιώτη εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ στην Άμφισσα


Στο πλαίσιο εξόρμησης στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνολγου-Βυλλιώτη, βρέθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου στην Φωκίδα και συγκεκριμένα στην Άμφισσα. Η κ. Τσόνογλου, μαζί με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στους πολίτες της Φωκίδας και ανέλυσε το σχέδιο του μηχανισμού στήριξης της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η Βουλευτής τόνισε στην ομιλία της ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου εκείνο το οποίο πέτυχε με την γιγάντια προσπάθεια του για να διασώσει την χώρα μας ήταν να αναδείξει ότι η Ευρωζώνη είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει ενιαία το οικονομικό πρόβλημα ενός Κράτους – Μέλους, με αυτοτελή μηχανισμό όπως το ΔΝΤ αλλά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, και δεύτερον ανέδειξε ότι οι Ευρωπαίοι πλέον αντιλήφθηκαν ότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας θα δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλες χώρες Μέλη της Ε.Ε».
Παράλληλα στην ομιλία της η κ. Τσόνογλου τόνισε ότι «πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία του Πρωθυπουργού» σημειώνοντας ότι «δυστυχώς δεν προτάθηκαν από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων άλλες λύσεις εναλλακτικές, παρά μόνο ασαφείς προβληματισμοί και τοποθετήσεις υπό την μορφή διαπιστώσεων, προκειμένου να πείσουν ότι δεν έπρεπε να πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά να ακολουθήσουμε μια άλλη λύση». «Η Κυβέρνηση πιστεύει ότι εφόσον τηρηθεί το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης θα μπορέσει να ορθοποδήσει η χώρα μας. Όλα κρίνονται από μια κλωστή.
Ο Γιώργος Παπανδρέου τόλμησε να κάνει αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Τα μέτρα είναι πράγματι επώδυνα για τους πολίτες, πλην όμως ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ παρά την λήψη αυτών των μέτρων δεν χάνει το Σοσιαλιστικό του πρόσωπο»
είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: