Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Εγκρίθηκε η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου - Θεσπιέων

 


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εγκρίθηκε η  επικαιροποιημένη - συνεχιζόμενη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με τίτλο: «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ) για την Ανάδειξη της ενιαίας “Διαδημοτικής Αστικής Λειτουργικής Περιοχής” των Αστικών Κέντρων των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων ως Περιοχής Ανάδειξης της σύγχρονης Οικονομίας της Επισκεψιμότητας, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής Πολιτών και Επισκεπτών και διασφάλισης της Κοινωνικής Συνοχής με αξιοποίηση της “Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης” (ΟΧΕ)». 

Η εν λόγω Στρατηγική συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Περιλαμβάνει έργα και δράσεις συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης ύψους 21.100.000 ευρώ, που παρουσιάζονται στον συνημμένο πίνακα.




 Επισημαίνεται, ότι κάθε πράξη που περιλαμβάνεται στον πίνακα θα αξιολογηθεί στο πλαίσιο ειδικής πρόσκλησης, που θα εκδώσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021- 2027».

 Μετά την υπογραφή της απόφασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εγκρίνουμε την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου - Θεσπιέων, που προβλέπει έργα ύψους 21 εκατ. ευρώ και αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση και υλοποίηση σημαντικών νέων ή συνεχιζόμενων παρεμβάσεων, που αλλάζουν τη μορφή των αστικών κέντρων, όπως:


-      Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου Δημαρχείου και η ανάπλαση της πλατείας Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

-      Η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων στις νότιες παρυφές της Καδμείας, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ.

-      Η ανάπλαση του κύριου οδικού άξονα της Αλιάρτου, προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ.

»Προχωρούμε άμεσα στην έκδοση ειδικών προσκλήσεων, ώστε να υποβληθούν προτάσεις από τους Δήμους και να οδηγηθούμε στις εντάξεις των έργων».

Ανακοίνωση από τον Δήμο Ορχομενού: Προσωρινή διακοπή σήμερα της λειτουργίας του Κλειστού Κυκλώματος Άρδευσης - Από τις 3 το μεσημέρι ως και τις 9 το βράδυ

 


Ο Δήμος Ορχομενού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι το Κλειστό Κύκλωμα Άρδευσης θα διακόψει τη λειτουργία του σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, από τις 3 το μεσημέρι ως και τις 9 το βράδυ για τεχνικούς λόγους.

Ανοικτή πρόσκληση στη Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Δημητρίου Βοιωτίας - Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 και ώρα 9.30 μ.μ στην Πλατεία Ηρώου Αγίου Δημητρίου

 


Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

 


H Εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως Ημέρα Τιμής στους Απόστρατους Αστυνομικούς, ως ελάχιστη Επιβράβευση και Τιμή για την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν χθες (30-06-2024) Δοξολογίες στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λαμία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λιβαδειά, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Καρπενήσι, καθώς και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Άμφισσα.



Η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, αναγνώσθηκε σε όλες τις Εορταστικές Τελετές, ενώ μετά το πέρας των Δοξολογιών έλαβαν χώρα μικρές δεξιώσεις.

Στις Τελετές παρέστησαν Θρησκευτικές και Πολιτικές Αρχές, εκπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και Επαγγελματικών Ενώσεων, μέλη Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Σωματείων, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πολίτες, καθώς και πλήθος Απόστρατων και εν ενεργεία Αστυνομικών.

Το Σάββατο η 10η Συνάντηση Χορωδιών Δαύλειας στην Πλατεία της Δαύλειας

 


«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ» // 3ο STEREA RUN // Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 // Ξεκινούν οι συμμετοχές

 


«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»

3ο STEREA RUN 

Λαϊκός  ημιμαραθώνιος  21,5 χλμ.

Αγώνας δρόμου 6,8 χλμ.& παιδικός αγώνας 1000μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

ΩΡΑ  09:30 π.μ.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΡΟΜΕΩΝ  ΥΓΕΙΑΣ  ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΘΗΒΑΣ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ 

1 . ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον Δρόμο του Επαμεινώνδα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες και Γυναίκες από 18ετών και άνω, και αθλούμενοι μικρότερης ηλικίας με την συναίνεση των γονέων που θα δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://event.athletopia.com/o-dromos-tou-epameinonda-2024

 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των συμμετοχών είναι συγκεκριμένος.

Η συμμετοχή ορίζεται στα 10 ευρώ για τον ημιμαραθώνιο και στα 5 ευρώ για τον αγώνα των 6,8 χλμ. 

Θα υπάρχει ενισχυμένο πακέτο με επιβάρυνση 5 ευρώ επιπλέον και για τους δύο αγώνες, για όσους δρομείς επιθυμούν μεταφορά από την Αθήνα με λεωφορεία που θα ναυλώσει η διοργανώτρια αρχή.

 

2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

1η. 18-30

2η. 31-44

3η. 45-60

4η. 61 και άνω

Στα 6,8 χλμ θα υπάρχει μία γενική κατηγορία Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα, καθώς και τα πρώτα τρία αγόρια και τρία κορίτσια κάτω των 18 ετών. 

 

3. ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

(Α) Η εκκίνηση της διαδρομής των 21,5 Χλμ θα γίνει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 09:30π.μ. από το Τρόπαιο της μάχης στα Λεύκτρα Βοιωτίας. Η διαδρομή είναι ασφάλτινη με επτά (7) σταθμούς ανεφοδιασμού (νερά, ισοτονικά, χυμοί, φρούτα, αλμυρά, coca cola), και θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Τρόπαιο – Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτουφί – Τάχι – Θήβα. Τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία Θήβας.

(Β) Η εκκίνηση της διαδρομής των 6,8 χλμ θα γίνει στις 10:30π.μ. από την πλατεία στο Λουτουφί, όλη άσφαλτος με δύο (2) σταθμούς ανεφοδιασμού και θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Λουτουφί – Τάχι – Θήβα. Τερματισμός Κεντρική Πλατεία Θήβας.

(γ) Η εκκίνηση της διαδρομής του παιδικού αγώνα (Δημοτικό) 1 χλμ θα γίνει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10:00π.μ. από την κεντρική πλατεία.

 

4. ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 12:30.

Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν ξεχωριστά έπαθλα από το Μουσείο της πόλης.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

 

5. ΓΕΝΙΚΑ

α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, από τους κριτές και την Τροχαία.

β) Για την ασφάλεια των αθλητών τόσο στην εκκίνηση, στον τερματισμό αλλά και σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντικές ομάδες, ιατρός και ασθενοφόρο.

γ) Οι δρομείς θα πρέπει να φέρουν κατά την διάρκεια της διαδρομής σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής με το νούμερο και το τσιπ χρονομέτρησης που θα πάρουν από τη γραμματεία.

δ) Η μεταφορά των αθλούμενων από την Κεντρική Πλατεία Θήβας προς το σημείο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορεία και ώρα αναχώρησης από Θήβα 08:00πμ έως 08:30πμ για την διαδρομή των 21,5 χλμ, και για την διαδρομή των 6,8 χλμ 9:15πμ μέχρι 9:30πμ.

Λεωφορείο θα μεταφέρει τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού.

 

Πληροφορίες:

Λυμπερίου Κων/νος, ΣΔΥΜ Θήβας. Τηλ. 6945685343, Email: sdymthivas1@gmail.com

3η Χορωδιακή Συνάντηση της ένωσης Μικρασιατών - Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024 στις 19.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλοκτένους , Κεντρική Πλατεία Θήβας

 


Την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024, τα εγκαίνια της νέας πλατείας στη Δ.Κ. Παύλου στο Δήμου Ορχομενού





Πρόσκληση σε αστροβραδιές από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας - Την Τετάρτη στη Λιβαδειά, την Παρασκευή στη Θήβα

 


Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι του ΣΕΑΒ,

με χαρά σας προσκαλούμε στις 2 αστροβραδιές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από τον Σύλλογό μας. Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 3/7 στη Λιβαδειά, στον καθιερωμένο πλέον χώρο όπου βρισκόμαστε, στο γήπεδο τένις στην Τουρκοπούλα. Για τη συνέχεια, δίνουμε ραντεβού στη Θήβα, την Παρασκευή 5/7, στο αγαπημένο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Μουρίκι.

Και στις 2 εκδηλώσεις θα συγκεντρωθούμε στις 21:00. Αφού κάνουμε μια βασική και απαραίτητη περιήγηση στον νυχτερινό ουρανό, στη συνέχεια θα παρατηρήσουμε με τηλεσκόπια μελών μας τα πιο ευδιάκριτα αστρονομικά αντικείμενα του καλοκαιριού.

Σας περιμένουμε σε 2 μοναδικές βραδιές, ανοιχτές και κατάλληλες φυσικά για όλους, γεμάτες Αστρονομία και ταξίδια στο Σύμπαν! Εννοείται οτι προτρέπουμε όποιον/α διαθέτει αστρονομικό εξοπλισμό οποιουδήποτε είδους να τον φέρει μαζί του/της.
 
ΥΓ: Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
6948519713 (Σταύρος Λέτης, Πρόεδρος ΣΕΑΒ, Λιβαδειά)
6983233996 (Σταμάτης Καλαμιώτης, Αντιπρόεδρος ΣΕΑΒ, Θήβα)


Με τιμή,
το ΔΣ του ΣΕΑΒ.