Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Με τις δέουσες τιμές εορτάστηκε και φέτος ο Πολιούχος των Θηβών, Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης

 


   Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου Θηβών Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κεντρικής Πλατείας.

  Μετά τον όρθρο και τη θεία Λειτουργία  - χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών -  έγινε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη καθώς και του Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Σαγματά συνοδεία αγήματος του Στρατού και υπό τους εμβατηριακούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Θηβαίων.

   Πλήθος Θηβαίων  κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό όπως και  τον αύλειο χώρο της Εκκλησίας συμμετέχοντας στο ευχαριστιακό κλίμα της μεγάλης εορτής της Θήβας.

  Με την παρουσία τους τίμησαν την ημέρα, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου όπως επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ. Λευτέρης Κτιστάκης και κ. Γιώργος Μουλκιώτης, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, κ. Κώστας Μπακομήτρος, κ. Λουκία Θεοδώρου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπρόσωποι Τύπου, καθώς επίσης Πρόεδροι Σωματείων , Φορέων και Συλλόγων της Θήβας.

 



Ευχόμαστε ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης να πρεσβεύει για όλους εμάς και του χρόνου όλοι να εορτάσουμε τη μνήμη του με υγεία!

 

Χρόνια πολλά στη Θήβα και τους απανταχού Θηβαίους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: