Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Προγράμματα Άθλησης για Όλους - Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για την επανεκκίνηση των Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων συμμετείχε και ο Δήμος Ορχομενού - Γ. Βρούτσης: «Να βγάλουμε την Ελλάδα από τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη στον τομέα της άσκησης των πολιτών»


 Η αλλαγή κουλτούρας, η ανανέωση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους ως βασικό εργαλείο κινητροδότησης της κοινωνίας και η ενεργοποίηση των πολιτών στην άσκηση, προκειμένου να ανατραπούν οι αρνητικοί δείκτες της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την άθληση του γενικού πληθυσμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της 1ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης της αθλητικής κοινότητας με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, που διοργάνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Θέμα της, η «στρατηγική πρόκληση αξιοποίησης των Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους ως μοχλοί ανάπτυξης και ενεργητικής ένταξης στη Δια βίου Άθληση» και στόχος η επιστράτευση όλων των δυνάμεων του Αθλητισμού για πιο υγιείς κοινωνίες.

Οπως τονίστηκε, η απογοητευτική ευρωπαϊκή κατάταξη της χώρας μας σχετικά με την άσκηση του γενικού πληθυσμού (μόλις ένας/μία στους τρεις Έλληνες/ίδες αθλούνται) απαιτεί την άμεση δραστηριοποίηση όλων -αθλητική κοινότητα, φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση- για την αναστροφή της απογοητευτικής εικόνας.

Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για την επανεκκίνηση των Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι Αθλητισμού, αντιπεριφερειάρχες, Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές, αθλητικές ομοσπονδίες και διοικήσεις Εθνικών Αθλητικών Κέντρων από ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο 

https://www.amna.gr/sport/article/821338/G-Broutsis-Na-bgaloume-tin-Ellada-apo-tis-teleutaies-theseis-stin-Europi-ston-tomea-tis-askisis-ton-politon

Δεν υπάρχουν σχόλια: