Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Ο κόσμος αλλάζει. Η Ευρώπη μπορεί;»

 


Tην Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στις 17:30 το απόγευμα, ο ΣΕΒ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Ο κόσμος αλλάζει. Η Ευρώπη μπορεί;».

Η φιλοδοξία για μια Ευρώπη ευημερίας χωρίς ανισότητες βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή λόγω, και, της φθίνουσας ανταγωνιστικότητάς της. Η επανάκτησή της αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της περιόδου 2024-2029 και αφορά κάθε κράτος-μέλος. Περνάει μέσα από την επανεκκίνηση σε όρους ανθεκτικότητας, ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας, καλύτερης νομοθέτησης, λιγότερης γραφειοκρατίας, ενισχυμένης ενιαίας αγοράς, περισσότερων ευκαιριών για τους ανθρώπους και διαρκούς τεχνολογικής εξέλιξης.

Ποια είναι η κατεύθυνση που θέλουμε να αποκτήσει η ΕΕ σε μια περίοδο όπου οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις απειλούν; Ποιες είναι προτεραιότητες που αναδεικνύουν οι επιχειρήσεις για τις Ευρωεκλογές; Μπορεί η ΕΕ να ανταπεξέλθει στις προτεραιότητες αυτές;

Θα συζητήσουν οι Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΒ, Αντιπρόεδρος ERT και Ευάγγελος Μυτιληναίος, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΒ, Πρόεδρος Eurometaux. Θα συντονίσει ο Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της Καθημερινής.

Είσοδος με πρόσκληση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: