Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στο Δίστομο και τον Ορχομενό Βοιωτίας με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Μπασδέκη και Ρίζο Μαρούδα αντίστοιχα.

 


Στο μαρτυρικό Δίστομο το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε η γραμματέας της ΚΟ Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Ελισώ Ιωαννίδου, η οποία κάλεσε τους παραβρισκόμενους, τις μέρες που απομένουν έως τις 9 Ιούνη να διαδώσουν ακόμα πιο πλατιά το κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος με το ψηφοδέλτιο στο χέρι.

 Στην ομιλία του ο Κώστας Μπασδέκης ανέδειξε την κοινή πολιτική όλων των άλλων κομμάτων που έχει σαν βάση την στρατηγική της ΕΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως η στήριξή τους στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στη γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Επίσης ανέδειξε την κοινή τους γραμμή σε μια σειρά ζητήματα όπως η ΚΑΠ, οι εργασιακές σχέσεις, η διαχρονική υποβάθμιση της ΛΑΡΚΟ και κατέληξε ότι το ΚΚΕ είναι η μοναδική επιλογή για να καταδικαστεί η πολιτική της ΕΕ και των άλλων κομμάτων. «Το ΚΚΕ» είπε, «είναι το μόνο κόμμα που σταθερά και αταλάντευτα μπήκε μπροστά στην οργάνωση των αγώνων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως άλλωστε εδώ και δεκαετίες κάνει, υπερασπιζόμενο τα δίκαια των εργαζομένων και του λαού». Μίλησε για τον εμβληματικό αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που μετράει 4,5 ολόκληρα χρόνια, ενώ τους είχαν όλοι «ξεγραμμένους» κι αυτό χάρη στην ταξική ενότητα των σωματείων τους, τον αταλάντευτο με σωστό προσανατολισμό αγώνα τους και την αμέριστη αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων. «Στον αγώνα αυτόν, το ΚΚΕ διέθεσε και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις» τόνισε. 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νώντας Κοτσικώνας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νότης Μαριάς. 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Ρίζος Μαρούδας βρέθηκε στον Διόνυσο Βοιωτίας όπου συζήτησε με αγρότες της περιοχής, ενώ στη συνέχεια μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Ορχομενό. 


Ανέδειξε την σημασία των ευρωεκλογών, μίλησε για τις αποφάσεις που παίρνονται στην Ευρωβουλή οι οποίες είναι καθοριστικές για την ζωή του λαού κι ευθύνονται για όλα όσα βιώνουμε, από την ακρίβεια μέχρι τον πόλεμο, με την συντριπτική μάλιστα συμφωνία όλων ανεξαιρέτως των άλλων κομμάτων, παρά τις «εγχώριες κοκορομαχίες» τους για  την τηλεθέαση. Αναφέρθηκε σε όλες τις εξελίξεις, μίλησε για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, για τα ελληνοτουρκικά, την συμφωνία των Πρεσπών, τη σφαγή στην Παλαιστίνη. Ιδιαίτερα στάθηκε στα προβλήματα των αγροτών, τις μεγάλες τους κινητοποιήσεις και τα μπλόκα του προηγούμενου διαστήματος, λέγοντας πως το ΚΚΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα. Ανέδειξε τη συνενοχή όλων των άλλων κομμάτων για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι  βιοπαλαιστές αγρότες, καθώς «όλοι τους ψήφισαν και στηρίζουν στο ευρωκοινοβούλιο την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τώρα υποκριτικά δηλώνουν συμπαράσταση στους αγώνες των αγροτών». Τέλος, κατέληξε ότι «το ΚΚΕ στέκεται στην σωστή πλευρά και παλεύει με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα του λαού σε όλα τα θέματα, εγχώρια και διεθνή, γι` αυτό όλοι πρέπει να σκεφτούμε ποιος θα είναι δίπλα του την επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς όλα τα προβλήματα κι οι αντιλαϊκές πολιτικές θα συνεχίζουν να υπάρχουν και να εφαρμόζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και στις 10 Ιουνίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: