Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Γιώργος Μουλκιώτης: «2,5 μήνες και 6 εργατικά ατυχήματα στην ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.»


 


 

Ο βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Μουλκιώτης, με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση- Αναφορά απευθυνόμενη στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, φέρνει στην Βουλή ένα ακόμη εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στο εργοστάσιο ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.

 

Όπως τονίζεται στην Αναφορά, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ: 747/ 20-05-2024 έγγραφο του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων του Εργοστασίου ΑΠΚΟ – ΜΟΡΝΟΣ, μια εργαζόμενη στην απογευματινή βάρδια παρασύρθηκε από ηλεκτροκίνητο παλετοφόρο στο τμήμα της χάρτινης συσκευασίας. Μετά την διακομιδή της στο Νοσοκομείο της Θήβας διαπιστώθηκαν θλαστικά τραύματα. Σύμφωνα με το έγγραφο, πρόκειται για το έκτο (6ο)  κατά σειρά εργατικό ατύχημα μέσα σε χρονικό διάστημα 2,5 μηνών στο εν λόγω εργοστάσιο.

 

Κατόπιν αυτών και λόγω της ανησυχητικής έκτασης των ατυχημάτων στο αναφερόμενο εργοστάσιο, ο Γιώργος Μουλκιώτης αιτείται να διερευνηθούν άμεσα και επισταμένα οι όποιες ευθύνες της συγκεκριμένης επιχείρησης, καθώς και οι αιτίες της έντασης των έξι καταγγελλόμενων εργατικών ατυχημάτων, όπως επίσης και να ενημερωθεί για τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: