Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Κώστας Μπασδέκης μίλησε σε εργαζόμενους κι εκπαιδευτικούς του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στον Ορχομενό

 


Στη Λιβαδειά βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 22/05 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Μπασδέκης, ο οποίος στα πλαίσια των προεκλογικών δραστηριοτήτων του Κόμματος επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον Δήμο Λεβαδέων και το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούνταν επίσης από τη γραμματέα της ΚΟ Λιβαδειάς Λιάνα Καραβασίλη, τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Νώντα Κοτσικώνα, τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Αρκουμάνη κι άλλα στελέχη. Το απόγευμα επισκέφτηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και στη συνέχεια μίλησε σε σύσκεψη στο καφέ «Στροφόμετρο» στη Λιβαδειά.




Οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας υποδέχτηκαν τον υποψήφιο ευρωβουλευτή ως «παλιό γνώριμο» καθώς με την ιδιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχει σταθεί πάντοτε στο πλευρό τους κι έμπρακτα έχει στηρίξει τα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους, γεγονός που οι εργαζόμενοι εκτιμούν συνολικά στη στάση του ΚΚΕ και των στελεχών του. Ο Κώστας Μπασδέκης τόνισε πως «για το ΚΚΕ είναι καθήκον να υπερασπίζεται τα δίκαια των εργαζομένων γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία και η κοσμοθεωρία του» και πως «η δύναμη που το ΚΚΕ θα έχει την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, όπως συνέβη άλλωστε και μετά τις πρόσφατες εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο και την τοπική διοίκηση, θα κατατεθεί στην πάλη και τους αγώνες του λαού μας για να ανατραπούν οι πολιτικές που κοινά όλα τα άλλα κόμματα αποφασίζουν στην ευρωβουλή και τάχα ύστερα διαφωνούν και τσακώνονται στην Ελλάδα».

Στο Δήμο Λεβαδέων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Καραμάνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Λιανό. Συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν την τοπική διοίκηση και πώς αυτά συνδέονται με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά και τη στρατηγική της ΕΕ. Ο Δήμαρχος τόνισε πως εκτιμά το γεγονός πως όποια διαπάλη κι αντιπαράθεση υπάρχει με τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά κι αυτό είναι γόνιμο και υγιές. Συνάντηση επίσης πραγματοποιήθηκε με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Βοιωτίας οι οποίοι έθεσαν στον υποψήφιο ευρωβουλευτή τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν και που οδηγούν στην ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας τους. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής συνομίλησε με εργαζόμενους και ζήτησε την στήριξή τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο εργαζομένων και σύσκεψη με εργαζόμενους, οι οποίοι κατέθεσαν την αγωνία τους για την κατάσταση του νοσοκομείου, τις ελλείψεις σε προσωπικό σε συνθήκες μάλιστα μεγάλης αύξησης της ανάγκης περίθαλψης ανθρώπων. «Ολοένα και περισσότεροι λόγω της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και βέβαια αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα της ιδιωτικά παρεχόμενης φροντίδας υγείας» τόνισαν. «Σε συνδυασμό με την ανυπαρξία ΠΦΥ η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι πάρα πολύ δύσκολη» είπαν. Ο Κώστας Μπασδέκης επεσήμανε πως «δεν αρκούν οι περιγραφές μιας κατάστασης η οποία είναι ζοφερή και πράγματι πολύ χειρότερη ακόμα κι από πέρυσι που επίσης είχαμε συναντηθεί στα πλαίσια της τότε περιοδείας μου και πάλι τα συζητάγαμε, αλλά το ζήτημα είναι πώς όχι μόνο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αλλά ολόκληρος ο λαός παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και διεκδικεί όσα απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες του». «Γι αυτό» συνέχισε «σας ζητάμε να σκεφτείτε την επόμενη μέρα των εκλογών που όλα τα προβλήματα θα είναι πάλι εδώ, ποιος είναι συνεχώς στο πλευρό σας, ποιος αγωνίζεται μαζί σας, ποιος δίνει όλες του τις δυνάμεις για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Κι αυτός είναι μόνο το ΚΚΕ».

Ο Κώστας Μπασδέκης μίλησε επίσης σε εργαζόμενους κι εκπαιδευτικούς του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στον Ορχομενό οι οποίοι άκουσαν με προσοχή τις θέσεις του ΚΚΕ και το κάλεσμα που απευθύνει «για να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά στις επικείμενες ευρωεκλογές». Η περιοδεία έκλεισε με σύσκεψη στο καφέ «Στροφόμετρο» στη Λιβαδειά, όπου με αισιοδοξία φίλοι κι οπαδοί του ΚΚΕ άκουσαν τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, έθεσαν ανησυχίες και προβληματισμούς, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκαν ότι τις μέρες που απομένουν «θα βάλουμε όλοι πλάτη» για όσο γίνεται καλύτερο αποτέλεσμα για το ΚΚΕ που θα είναι ελπίδα και προοπτική για όλο το λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: