Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Άνοιξε τις «πύλες» της η 25η Έκθεση Γελοιογραφίας - Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024







Το Σάββατο 25 Μαΐου άνοιξε τις «πύλες» της η 25η Έκθεση Γελοιογραφίας στη Λιβαδειά η οποία φέτος έχει τίτλο «ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ».
Η Έκθεση Γελοιογραφίας, όπως τονίζει ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Καραμάνης, φιλοδοξεί και φέτος να δώσει το δικό της στίγμα, να προκαλέσει γέλιο, αλλά και να μεταδώσει μηνύματα, να κάνει σχολιασμό ή κριτική σε πρόσωπα καθώς και σε κοινωνικά, πολιτικά ή πολιτιστικά θέματα.
«Η γελοιογραφία είναι μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, αιχμηρής αλλά αναγκαίας σε μια υγιή κοινωνία. Συχνά οι γελοιογράφοι χρησιμοποιούν σατιρικές απεικονίσεις και υπερβολές, ευφάνταστες εικόνες και εύστοχα σκίτσα, για να αναδείξουν τις αδυναμίες ή τις αντιφάσεις σε διάφορες πτυχές της ζωής. Στην ουσία, η γελοιογραφία λειτουργεί ως ένα είδος κοινωνικού καθρέφτη και οι γελοιογράφοι σε ρόλο "παρατηρητών" της κοινωνίας, την απεικονίζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο», σημειώνει ο κ. Καραμάνης και καλεί του συμπολίτες να επισκεφθούν την έκθεση και να ταξιδέψουν στον θαυμαστό κόσμο της γελοιογραφίας!
Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Νότης Αγνιάδης  ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και το κοινό, τόνισε ότι ο Δήμος Λεβαδέων στηρίζει τις εκδηλώσεις και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτισμό, ενώ παράλληλα συνεχάρη τους δημιουργούς και ιδιαίτερα τους Λιβαδείτες.
Στο προσπάθεια για την συνέχιση του θεσμού της Έκθεσης Γελοιογραφίας αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Γερούλιας ο οποίος εκτός από γελοιογράφος αποτελεί διαχρονικά την ψυχή της έκθεσης. Ο κ. Γερούλιας ευχαρίστησε τον Δήμο Λεβαδέων και όλους όσοι στηρίζουν αυτή τη την προσπάθεια.
Στο ρόλο της γελοιογραφίας αναφέρθηκε ο τιμώμενος δημιουργός κ. Θανάσης Πέτρου, ο οποίος  δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές για την τιμή που του επεφύλαξαν.
Ο κ. Πέτρου είναι έλληνας εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία και έχει μεταπτυχιακό στην Κοινωνιογλωσσολογία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις κόμικς, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και με σεναριογράφους για τη μεταφορά σε κόμικς έργων κορυφαίων Ελλήνων λογοτεχνών.
Φέτος η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.


Δεν υπάρχουν σχόλια: