Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Μαθήματα βασικής υποστήριξης ζωής και χρήσης απινιδωτή σε 40 πολίτες του Δήμου Ορχομενού με την συνδρομή του οργανισμού του Stop Heart Attack και χορηγό τα Σωληνουργεία Κορίνθου Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 11 και 12 Μαΐου, μια σημαντική δράση έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο Ορχομενού “Ευάγγελος Μπασιάκος”. Σε συνέχεια της χορηγίας δύο απινιδωτών προς τον Δήμο Ορχομενού η εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου προχώρησε στην χορηγία μαθημάτων Βασικής Υποστήριξης Ζωής και χρήσης απινιδωτή για 40 συμπολίτες μας!

Με την συνδρομή του Διευθυντή σεμιναρίων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης  κ. Γιώργου Κούτσικου και του οργανισμού του Stop Heart Attack οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν μια σειρά από θεωρητικές ενότητες και πρακτικά αντικείμενα, με στόχο την έγκαιρη αναγνώριση των κυριότερων απειλητικών για τη ζωή περιστατικών καθώς και την αντιμετώπισή τους.Παρούσα η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Βασιλική Καραβαγγέλη η οποία, μετά το πέρας των σεμιναρίων δήλωσε: «Η ασφάλεια μας και η προστασία των αγαπημένων μας είναι πάντα προτεραιότητα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο εκπαιδευμένων πολιτών με στόχο να μην μένει κανένας αβοήθητος σε περίπτωση ανάγκης. Η εκπαίδευση σώζει ζωές. Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου για την γενναιόδωρη συνεισφορά στον Δήμο μας.»

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τζαβάρας δήλωσε: «Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν ζωτικής σημασίας γνώση, και είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τα σεμινάρια που προσφέρουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.  Οι πρώτες βοήθειες είναι μια σημαντική δεξιότητα ζωής που πρέπει να μάθουν όλοι. Μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αρωγός σε αυτή την δράση, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου την οποία και ευχαριστούμε θερμά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: