Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Επιστολή σε Χατζηδάκη και Πιτσιλή στέλνει το Επιμελητήριο Βοιωτίας για τα προβλήματα στην διασύνδεση ΦΗΜ με POS - Προτάσεις αντιμετώπισης κατέθεσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής Στερεάς Ελλάδας

 


Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της βοιωτικής επιχειρηματικής  κοινότητας και μετά την έκφραση πολλών προβληματισμών από τα μέλη του, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιο Πιτσιλή.

 Με την επιστολή μας αυτή, επιθυμούμε να θίξουμε ένα σημαντικό πρόβλημα, που απασχολεί την επιχειρηματικότητα της χώρας μας και να ζητήσουμε ανάλογη παρέμβαση. 

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην πορεία υλοποίησης της υποχρεωτικής διασύνδεσης Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών με POS, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με σημαντικά προβλήματα, τεχνικής και διοικητικής φύσεως καθώς και με ζητήματα, που αναφέρονται στο κόστος και στην ανάγκη υποστήριξης της διασύνδεσης.

 Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνούμε με τις αναλυτικές διαπιστώσεις, που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής Στερεάς Ελλάδας, και ο Πρόεδρος του, κ. Λάμπρος Σκάρλας και συντασσόμαστε με τις προτάσεις του, για μείωση του κόστους σύνδεσης ΦΗΜ με POS, για αναβάθμιση της υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις και βέβαια για να δοθεί η αναγκαία παράταση, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η όλη διαδικασία.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αγνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: