Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες απαίτησαν από κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

 Με κινητοποιήσεις έξω από κτήρια των Περιφερειών, οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες απαίτησαν την Πέμπτη, από κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου με πανελλαδική στάση εργασίας και συγκεντρώσεις έξω από όλα τα κεντρικά κτήρια των Περιφερειών – Περιφερειακών Ενοτήτων με πανό και συνθήματα. Στις 28 Φεβρουαρίου, θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Βοιωτίας, συμμετείχε στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών πραγματοποιώντας συγκέντρωση έξω από το Διοικητήριο  στη Λιβαδειά, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.


Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος υπογραμμίζει πως η συγκέντρωση ήταν η «η αρχή μιας σειράς κλιμακούμενων κινητοποιήσεων που αποφάσισε και οργανώνει η Ομοσπονδία μας. Συνεχίζεται με τη πανελλαδική στάση εργασίας στις 15 Φεβρουαρίου και κορυφώνεται με την πανελλαδική απεργία στο τέλος του μήνα.»

Διεκδικούν:

•Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων επιστημονικού, τεχνικού και βοηθητικού, ενάντια στην εντατικοποίηση και την υποστελέχωση, που αποτελεί εκτός των άλλων και όχημα για να δικαιολογείται και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

•Αυξήσεις ουσίας και όχι πείνας, αυξήσεις 20% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

•Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

•Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση του νόμου ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης. Κάλυψη των απωλειών σε εφάπαξ και συντάξεις.

•Αντιμετώπιση της ακρίβειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και στις υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία.

. Άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης – προϊσταμένων Γενικών Δ/νσεων, Δ/νσεων και Τμημάτων σε όλες τις Περιφέρειες με αντικειμενικά κριτήρια.

.Σταμάτημα των αδιαφανών διαδικασιών αναθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: