Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Δημήτρης Καραμάνης προς Γιάννη Ταγκαλέγκα με αφορμή την διακοπή της συνεδρίασης της 12ης Φεβρουαρίου 2024 : Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και έτσι θα παραμείνει !

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την διακοπή της συνεδρίασης της 12ης Φεβρουαρίου 2024, λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς του κ. Ταγκαλέγκα, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων και η Δημοτική Αρχή, σεβόμενοι τον θεσμό και τους συναδέλφους μας, δηλώνουμε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Ταγκαλέγκα στο παραλήρημά του και τις προσωπικές στρατηγικές του. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. ισχύει για όλους.

Ως πρώην δήμαρχος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Πρόεδρος μπορεί να διακόψει τον ομιλητή «αν εκφεύγει του θέματος ή εκτρέπεται σε προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις».  Και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τι έκανε...

Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 69, παρ. 1 του νόμου 3852/2010 η Πρόεδρος μπορεί να ζητήσει την αποβολή κάθε προσώπου που διαταράσσει την συνεδρίαση.

Ωστόσο η πρόεδρος του Δ.Σ. κρατώντας χαμηλούς τόνους, προτίμησε αρχικά να διακόψει για 5 λεπτά και στη συνέχεια, εφόσον ο κ. Ταγκαλέγκας δεν συμμορφώθηκε με τον κανονισμό διέκοψε την συνεδρίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και έτσι θα παραμείνει!

Θα λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την παραγωγή έργου και όχι με βάση τις προσωπικές στρατηγικές και τις φιλοδοξίες του καθενός.

Της ανακοίνωσης του κ. Καραμάνη είχε προηγηθεί η ανάρτηση του τ. Δημάρχου Λεβαδεών κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα, στην οποία αναφέρει τα εξής: Πρωτοφανής προσπάθεια φίμωσης μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων 

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Δημήτρης Καραμάνης, υποκαθιστώντας τις αρμοδιότητες της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με διέκοψε και μου αφαίρεσε τον λόγο, χαρακτηρίζοντας εκτός θέματος την τοποθέτησή μου.

Είναι αντιδημοκρατικό και προσβλητικό για το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος να θεωρεί ότι η λειτουργία του θα στηρίζεται στις δικές του επιθυμίες, ο ίδιος άνθρωπος που διατράνωνε σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της προηγούμενης περιόδου ότι ο Δήμαρχος είναι "φιλοξενούμενος" και "εντολοδόχος" του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο η Πρόεδρος θα μπορούσε να με διακόψει και αιτιολογώντας τον λόγο της διακοπής, να μου ζητήσει να σταματήσω. Αν δεν σταματούσα, μόνο τότε θα μπορούσε να μου αφαιρέσει τον λόγο.

Ο κ. Καραμάνης όμως δεν έμεινε μόνο εκεί, με νοήματα και χειρονομίες έδειξε τον δρόμο της διακοπής και αναβολής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , υποκαθιστώντας και αυτήν  την αρμοδιότητα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Προφανώς, ο κ. Καραμάνης προτιμά τις διακοπές και τις εκτροπές της διαδικασίας, από την διαλογική συζήτηση και την ανταλλαγή επιχειρημάτων. 

Προφανώς, ο κ. Καραμάνης θεωρεί το Δημοτικό Συμβούλιο, "ναό της Δημοκρατίας", μόνο στα λόγια.

Στην πράξη προτίμησε την αναβολή της συνεδρίασης, για να μην ακουστούν όσα ήθελα να πω.

Γιατί γνωρίζει βαθιά μέσα του ότι η αλήθεια αργά ή γρήγορα έρχεται στο φως. Κι αυτό, όπως αποδείχτηκε σήμερα, το φοβάται.

Υ.Γ: Στους έξαλλους Συμβούλους της μειοψηφίας του χθες και της πλειοψηφίας του σήμερα, να τους ευχηθώ ότι εφόσον εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια, να καταλάβουν ότι πια δεν είναι στην αντιπολίτευση και να αποφασίσουν να είναι πιο παραγωγικοί και βοηθητικοί, ώστε να ολοκληρώνονται, τουλάχιστον, τα Δημοτικά Συμβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: