Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Παρέμβαση για τις ΜμΕ και την επιβίωσή τους έκανε ο Παναγιώτης Αγνιάδης στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες


Τα σοβαρά ζητήματα της ενεργειακής κρίσης και της χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα έθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Παναγιώτης Αγνιάδης στη διάρκεια του 6ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τα Ευρωεπιμελητήρια στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. 

Η 6η δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στις 14/11/23 στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου κλήθηκαν με τη χρήση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας να αποφασίσουν για 5 βασικά ζητήματα στις 3 θεματικές συνεδρίες, σύμφωνα με τη θεματολογία και το πρόγραμμα της συνόδου. Συγκεκριμένα φέτος, τα θέματα αφορούσαν, πρώτον, «πλοήγηση στην ενεργειακή κρίση», δεύτερον, «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης σε δύσκολους καιρούς» και τρίτον, «απελευθέρωση του δυναμικού δεξιοτήτων και ανθρώπινου κεφαλαίου της ενιαίας αγοράς».  

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων (EPE) είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση σε επίπεδο ΕΕ, που δίνει τον λόγο απευθείας σε επιχειρηματίες, μέλη των εθνικών Επιμελητηρίων.  Διοργανώνεται μια φορά κάθε δύο χρόνια  από τα Ευρωεπιμελητήρια σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η εκδήλωση συγκεντρώνει 700 επιχειρηματίες, τόσο από χώρες της ΕΕ, όσο και από τρίτες χώρες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αλλά και να ψηφίσουν για βασικά θέματα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις της ΕΕ-27.

 Ακούστε την τοποθέτησή του κ. Αγνιάδη 


Δεν υπάρχουν σχόλια: