Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

22+1 στιγμές από την λαμπερή πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας “Broken Circle” στη Λιβαδειά – Τιμή από την τοπική κοινωνία στον Βοιωτό δημιουργό της κ. Δημήτρη Κατή με πρωτοβουλία της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

 

Μια λαμπερή βραδιά, όπως αυτές που αρμόζουν σε μια κινηματογραφική πρεμιέρα μιας βραβευμένης ταινίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023  στον κινηματογράφο Cineplex ΦΙΛΙΠΠΟΣ. Πρόκειται για την πρώτη προβολή της ταινίας “Broken Circle” του Βοιωτού δημιουργού κ. Δημήτριου Κατή πρωτοβουλία της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης της Λιβαδειάς και του δραστήριου ΔΣ.  Πριν την έναρξη της προβολής ο Δημήτριος Κατής, αλλά και συντελεστές της ταινίας βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Λεβαδέων, από συλλόγους και φορείς της πόλης της Λιβαδειάς.


Την εκδήλωση συντόνισαν η Ελίνα Τρωγάδα - μέλος του ΔΣ της "ΝΚΛΛ" / Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια.
και η Μαρία Σκουρολιάκου - μέλος του ΔΣ της "ΝΚΛΛ" / Εργοθεραπεύτρια - τ. Πρόεδρος Συμβουλίου Εργοθεραπευτών Ευρωπαϊκών Χωρών (cotec).






Η διοργάνωση αυτής της βραδιάς προς τιμή του γνωστού και πολυβραβευμένου μουσικοσυνθέτη με καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο ήταν και η ευκαιρία για πολλούς να τον γνωρίσουν καλύτερα και να τον συγχαρούν για την πλούσια πορεία του!

 Το θέμα της ταινίας είναι το αρχαίο δράμα, και συγκεκριμένα η ελληνική αρχαία τραγωδία, σε συνδυασμό με την επιστημονική φαντασία, δημιουργώντας ένα ανυπέρβλητο θέαμα, ενώ  ο εμπνευστής και δημιουργός του Broken Circle, υπογράφοντας την παραγωγή, την σκηνοθεσία, το πρωτότυπο σενάριο και φυσικά την μουσική σύνθεση και το soundtrack της ταινίας.

Ομιλητές και εκλεκτοί καλεσμένοι ανέλυσαν, περιέγραψαν, παρουσίασαν και βράβευσαν την ταινία, όπως, η Διανοήτρια/Συγγραφέας - Παναγιώτα Μπλέτα, ο βραβευμένος Δημοσιογράφος - Λάμπρος Ρόδης, ο νυν Δήμαρχος Λεβαδέων - Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λεβαδέων - Δημήτρης Καραμάνης, ο τ.βουλευτής - Ανδρέας Κουτσιούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας - Ιωάννης Περγαντάς, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου - Βάλια Καράβα, η Ιωάννα Παναγιωτίδου - Διευθύντρια και Πρόεδρος της Γυναικείας Χορωδίας "Πλειάδες", η Στέλλα Ταπανλή - Πρόεδρος του παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η Αγγελική Ρουμπιέ - Φιλόλογος/Θεατρολόγος, η Κατερίνα Δημοκα - φιλόλογος/συγγραφέας, η Βιβή Μιτραζούλη - Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς, ο Γιάννης Λεμονής - Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, ο Μιχάλης Σαγιάννης - Αντιδήμαρχος.
Αναλυτικά βραβεύτηκαν οι:
Δημήτρης Κατής
Εξηκίας Τριβουλίδης
Παναγιώτα Νέννε
Βάγια Κωφού
Χρήστος Αμβράζης
Κωνσταντίνος Κατής
Δέσποινα Λουϊζίδου
Μαριάννα Μονοπώλη
Γρηγόρης Παπαβασιλείου
Ελπίδα Κατή
και λόγω θεατρικών/τηλοπτικών υποχρεώσεων δεν τα καταφεραν να παρεβρεθούν οι:
Χρήστος Γλυκός
Νεκτάριος Παπαλεξίου
Κατερίνα Χολή
Δημήτρης Μαζιώτης
Πάνος Μακούλης
Μαρίζα Σπιρίτο - Λέα Κοντοστάνου
Γιώργος Καρατζάς
Νταϊάνα Τσεμέρις







Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας ανέφερε ότι «το θέμα του Broken Circle έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στους αρχαίους ελληνικούς χρόνους, προσεγγίζοντας το φανταστικό στοιχείο της εποχής μας, αποτελώντας ταυτόχρονα σημαντική συμβολή στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας.  Τόνισε δε, ότι είναι μια ταινία που θα μας θυμίσει ότι η τέχνη μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση των ανθρωπίνων αξιών. Στο τέλος ευχαρίστησε τον Δημήτρη Κατή, όπως και όλους τους συντελεστές της ταινίας για την πολύτιμη δουλειά τους, αλλά και την νέα Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς για την άρτια διοργάνωση». 





Δημήτρη σε ευχαριστούμε! Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στα σχέδιά σου! 

Ο Βοιωτός σκηνοθέτης και μουσικός κ. Δημήτρης Κατής με τον Πρόεδρο της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς κ. Λεωνίδα Διαμαντή και την Αντιπρόεδρο κα Φοίβη Ελευθεριάδου. 

Η Ακρόπολη του Ορχομενού μέσα από την κινηματογραφική ματιά του Δημήτρη Κατή


Δεν υπάρχουν σχόλια: