Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Τρία κρεβάτια ΜΑΦ και 5 νέες εμβολιαστικές γραμμές εξήγγειλε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης από τη Λιβαδειά

 


Ρεπορτάζ Θανάσης Μερτζάνης 

Τη δημιουργία 5 συνολικά επιπλέον εμβολιαστικών γραμμών στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας από τις 5 Μαίου αλλά και τη λειτουργία τριών κρεβατιών ΜΑΦ στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς εξήγγειλε ο διοικητής της 5ης υγειονομικής περιφέρειας Φώτης Σερέτης κατά την επίσκεψή του στη δευτεροβάθμια δομή υγείας της Βοιωτικής πρωτεύουσας, στην οποία και συνάντησε το δήμαρχο Λεβαδέων. Οι εμβολιαστικές γραμμές ενισχύονται προκειμένου να επισπευσθεί ο χρόνος για το πολυπόθητο τείχος της ανοσίας χωρίς ωστόσο την πρόβλεψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωσή τους με ότι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

3 κρεβάτια ΜΑΦ και γιατροί στο νοσοκομείο Λιβαδειάς

Η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης του ιατρικού προσωπικού που έχει ήδη προβλεφθεί μέσω του σχετικού ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε θα κρίνει το χρόνο λειτουργίας των τριών κρεβατιών ΜΑΦ στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, τα οποία και έχουν διατεθεί στην κλινική covid για την εξυπηρέτηση των περιστατικών κορωνοιού στην περιοχή.

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση του Φώτη Σερέτη στην αποκάλυψη του χειρουργού Κώστα Πλιακοστάμου, ότι αναπόφευκτα σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία που δεν αποτελούν νοσοκομεία αναφοράς, όπως αυτά της Λιβαδειάς και της Θήβας γίνεται επιλογή ασθενών που οδηγεί και σε θανάτους, τη στιγμή που δύο εβδομάδες πριν ο κατάλογος των θυμάτων από κορωνοιό στη Βοιωτία ανερχόταν στα 34.

Έμμεσα απάντησε και στο έγγραφο αίτημα των γιατρών του νοσοκομείου για την άρση της απόφασης μετακίνησης ιατρικού προσωπικού από το νοσοκομείο της Λιβαδειάς σε αυτό της Θήβας.

Το νοσοκομείο της Λιβαδειάς και της Θήβας συμμετέχουν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσω της περιφέρειας Στερεάς για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με προϋπολογισμό  1,5 εκατ ευρώ.

Τέλος συνοδευόμενος από το δήμαρχο Λεβαδέων επισκέφθηκαν την κοινότητα της Δαύλειας για την αυτοψία στο κτίριο όπου παραχωρήθηκε στο δήμο και θα χρηματοδοτήσει την ανακαίνισή του για να μετεγκατασταθεί το αγροτικό ιατρείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: