Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τη συμμετοχή επιχειρήσεων ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην «Virtual Greek Gastronomy Workshops - France»

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

για τη συμμετοχή επιχειρήσεων ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,

στην «Virtual Greek Gastronomy Workshops - France»

13 - 15 Απριλίου 2021

Αναγνωρίζοντας τις εξαγωγικές προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών και επιχειρηματιών και με δεδομένο τις συνέπειες του COVID-19 στον αγροδιατροφικό κλάδο παγκοσμίως, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στην ψηφιακή εκδήλωση «Virtual Greek Gastronomy Workshops - France» με σκοπό να δημιουργηθούν ουσιαστικές ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης των εξαγωγών του αγροδιατροφικού κλάδου στην αγορά της Γαλλίας.

Η Γαλλία είναι μια δυναμική αγορά 67 εκατ. καταναλωτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουν και στρέφονται όλο και περισσότερο προς υγιεινά και τοπικά προϊόντα. Οι καταναλωτές αναζητούν προϊόντα που όχι μόνο είναι ωφέλιμα για την υγεία και διαθέτουν ανώτερη ποιότητα και γεύση, αλλά και υιοθετούν υπεύθυνες μεθόδους παραγωγής, που σέβονται το περιβάλλον, όπως τα βιολογικά. Τα κριτήρια επιλογής των Γάλλων καταναλωτών είναι η ποιότητα, η ευχαρίστηση, η οικονομία και η εξοικονόμηση χρόνου. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αποτελούν την κινητήριο δύναμη για τα ελληνικά προϊόντα τροφίμων. Επίσης, τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και delicatessen απευθύνονται σε ένα καταναλωτικό κοινό υψηλού μορφωτικού επιπέδου με αυξημένη αγοραστική δύναμη, έχοντας αυξημένη προτίμηση σε προϊόντα που θεωρεί υψηλής ποιότητας και κατεξοχήν υγιεινά.

Γι’ αυτό η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει στην ψηφιακή εκδήλωση «Virtual Greek Gastronomy Workshops - France» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία. Με τη συμμετοχή αυτή δίνεται η ευκαιρία στους Έλληνες συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν online B2B συναντήσεις με σημαντικούς αγοραστές, εισαγωγείς και χονδρέμπορους με έδρα τη Γαλλία.

Η «Virtual Greek Gastronomy Workshops - France» πρόκειται για ένα σύνολο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου και πιο συγκεκριμένα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «LIVE ON».

Συνοπτικά η ψηφιακή εκδήλωση θα έχει την εξής δομή:

  • Δημιουργία ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας για την προβολή των εταιρειών που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση καθώς και της Περιφέρειας
  • Δυνατότητα προσθήκης βίντεο, φωτογραφιών προϊόντων και εμπορικών πληροφοριών σε ξεχωριστό ψηφιακό χώρο ανά εταιρεία και Περιφέρεια
  • Έναρξη εκδήλωσης με live webinar διάρκειας 1 ώρας: περιλαμβάνει χαιρετισμούς, ομιλίες και παρουσιάσεις προορισμών
  • Κύριο μέρος της εκδήλωσης: Β2Β προκαθορισμένες συναντήσεις διάρκειας 20 λεπτών η καθεμία
  • Κλείσιμο εκδήλωσης με live webinar: Ζωντανή κλήρωση δώρων των Ελλήνων χορηγών της εκδήλωσης για τους συμμετέχοντες της εκάστοτε χώρας

Το κόστος συμμετοχής στην ψηφιακή εκδήλωση στηρίζεται οικονομικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80%, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.

Η οικονομική συμμετοχή για κάθε εκθέτη ανέρχεται στα 200€ (συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.)

Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο και όχι αργότερα από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/Jn21FomZPsD329s46

 

Για περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Κωνσταντίνου Καραγιάννη (ΚΥΕ) Τηλ.: 2231030190 | e-mail: info@kye.com.gr

Χρήσιμες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο Ενημερωτικό Έντυπο Ψηφιακής Εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: